TGB Genel Başkanı Kayahan Çetin'den ODTÜ'nün açıklamasına tepki

Türkiye Gençlik Birliği Kayahan Çetin, ODTÜ'de PKK'lıların Savunma Sanayi Zirvesi'ni engellemesi sonrası yönetimden yapılan açıklamaya tepki gösterdi. Çetin, "Etkinlik salonu önünde toplananlar "öğrenci grubu" değil PKK unsurlarıdır. Bu çetelerin kimliğini söylemekten bile acizsiniz" dedi.

Abone ol

PKK’yı koruyan Orta Doğu ve Teknik Üniversitesi yönetimi, kendini aklamaya çalıştı ancak başarılı olamadı.

ODTÜ Savunma Sanayi Topluluğunun, ikincisini düzenleyeceği Savunma Sanayii Zirvesi, ODTÜ yönetimini ve PKK yandaşı grupları rahatsız etti. ODTÜ Rektörlüğü, zirveyi iptal edip Kültür ve Kongre Merkezi’nde stantlara zarar veren PKK yandaşı grupları korudu.

Vatansever öğrenciler, kurulan polis barikatlarını yıkarak ODTÜ Rektörlüğüne yürüdü. Rektörü istifaya çağıran öğrenciler, ODTÜ’de PKK’yı istemediklerini vurguladı.

”HUKUKİ SÜREÇ BAŞLATILDI”

Yaşanan gelişmelerin ardından ODTÜ Rektörlüğü açıklama yapmak zorunda kaldı. PKK destekçilerini “Bir grup diyerek gizleyen rektörlük bu ibretlik olayı haber yapan medya organlarını da kınadı, hukuki süreç başlatılacağı açıklandı:

- Üniversitemizi ve yönetimini bir terör örgütüne mensup öğrenci ve kişileri korumak gibi gerçeği yansıtmayan ve haddini fazlasıyla aşan iddialarla karalamaya çalışan kişi ve yayın organlarını şiddetle kınıyoruz. Tüm bu yayın organları ve kişiler hakkında hukuki süreç bu sabah itibariyle başlatılmıştır.

ODTÜ Rektörlüğünün açıklamasına Türkiye Gençlik Birliği Genel Başkanı Kayahan Çetin anında karşılık verdi. Sosyal medyadan açıklama yapan Çetin, “Bu açıklamanız PKK'yı koruduğunuzun itirafıdır" ifadelerini kullandı:

- Etkinlik salonu önünde toplananlar "öğrenci grubu" değil PKK unsurlarıdır. Bu çetelerin kimliğini söylemekten bile acizsiniz. Salonu işgal eden PKK'ya dokunmadığınızı, etkinliğe engel olduğunuzu kabul ettiniz. 

Aynı zamanda ODTÜ öğrencisi olan TGB Genel Başkanı, rektörlüğün PKK destekçisi gruplar hakkındaki soruşturmaları sonuçlandırmadığını vurguladı:

- PKK ile mücadele falan etmediniz! Yıllardır onlarca suça karışmış, öğrencilere saldırılar düzenlemiş teröristlerin hakkındaki soruşturmaları sonuçlandırmadınız. Göz yumdunuz, korudunuz, kolladınız. Bölücü eylemlere, tehditlere alan açtınız. Hepsini açıklayacağız!

Kayahan Çetin, PKK koruyucusu rektör istemediklerini de yineledi:

- İstediğiniz hukuki işlemi başlatın. PKK koruyucusu rektör istemiyoruz. Her alanda hesaplaşmaya hazırız. O koltuklarda oturamazsınız!
AK Partili Milletvekili'nden TGB'ye destek Siyaset ODTÜ yönetimi PKK'yı korudu: Savunma Sanayi Zirvesi iptal edildi! Siyaset Davutoğlu'nun Cumhurbaşkanlığı açıklamasına AK Parti'den tepki Siyaset Davutoğlu HDP'ye destek çıktı Siyaset