Tevfik Göksu'dan İmamoğlu'nun o iddiasına yanıt

İBB AK Parti Grup Başkan Vekili ve Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu, katıldığı bir televizyon programında İmamoğlu'nun öne sürdüğü iddialar hakkında açıklamalarda bulundu. Göksu, İmamoğlu'nun "2017-2018'de 30 bin 789 kişi işe alındı" iddiasını da yalanladı.

Abone ol

İBB AK Parti Grup Başkan Vekili Tevfik Göksu, İmamoğlu'nun öne sürdüğü iddialar hakkında açıklamalarda bulundu. Göksu, İmamoğlu'nun İBB'yi bir kariyer basamağı olarak gördüğünü vurgulayarak şu ifadeleri kullandı: 

- Biz İstanbul'un projelerini tartışacağımıza gerçekten acayip bir şey konuşuyoruz. 2019 yerel seçimleri birlikte İstanbul'da yeni bir süreç başladı. Bu başlayan süreç çok acı ve travmatiktir. İstanbul'u konuşmak yerine bir aktör kendisine başka polemik alanları oluşturarak kendisini konuşturmayı tercih etti.

İmamoğlu'nun ekranlarda isminin gözükmesini herşeyin üstünde tuttuğunu söyleyen Göksu, "Ekranları açtığında isminin görünmesi onun için her şeyin üstünde bir pozisyon. İstanbul'un geleceği maalesef karartılıyor" ifadelerini kullandı.

"EN BÜYÜK İDDİAN YALAN"

Tevfik Göksu, İmamoğlu'nun söylediği, "2017-2018'de 30 bin 789 kişi işe alındı" ifadesine de karşı çıktı. Göksu, bu işe alınanların taşeron yasasıyla belediye kadrosuna geçtiğini belirterek şu ifadeleri kullandı:

- Çıktı dedi ki AK Parti döneminde 2017-2018'de 30 bin 789 kişi işe alındı. Tabi biz çok çalışan bir ekibiz. 10 dakika içinde bütün verilere ulaştık. Biliyorsunuz taşeron yasası çıktı, İBB bünyesinde çalışan ne kadar eleman varsa hepsi kadroya geçirildi. Hepsi onlar. Biz bu açıklamayı yaptıktan sonra, İBB Başkanının söylediği bilgilerin de hiçbir kıymeti kalmadı. En büyük iddianı söylüyorsun. En büyük iddian yalan.

İMAMOĞLU'NUN AÇIKLAMALARI

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, geçtiğimiz gün bir basın açıklaması düzenlemiş, İBB'de yürütülen terör soruşturmalarına ilişkin açıklamalarda bulunmuştu. İmamoğlu, terör soruşturmasına konu olan kişilerden 30 bin 789'unun 2017-2018'de işe alındığını söylemişti. 

Eski İBB Başkanı Mevlüt Uysal ve İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'nın sorumlu olduğu dönemde işe alınan 1800 kişi için güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması istenmediğini dile getiren İmamoğlu, "Yani Uysal ile Yerlikaya temiz, yine İmamoğlu suçlu?" demişti.

Milyonların beklediği teklif TBMM'de Siyaset Vatan Partisi'nden çağrı Siyaset YSK'da değişim: Yargıtay'dan 3 Danıştay'dan 2 yeni üye Siyaset Oktar: "Anayasa'dan 'Türk' tanımını çıkaracağız" Siyaset