TBMM'de yoğun mesai başlıyor: Meclis başkanı kim olacak?

Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni önümüzdeki günlerde yoğun bir mesai bekliyor. Bakanlar Kurulu’nun açıklanmasının ardından Genel Kurulda Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve Kurul üyeleri yemin edecek. Çarşamba günü de Meclis Başkanlığı seçimi yapılacak.

Milletvekillerinin yemin töreniyle 28'inci Dönem 1'inci Yasama Yılı çalışmalarına başlayan Meclis, bu hafta da mesaisini sürdürecek.

Meclis Genel Kurulu, Çarşamba günü saat 14.00'te toplanacak. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz ve Bakanlar Kurulu üyeleri yemin edecek.

Meclisin yeni başkanı da Çarşamba günü belirlenecek. Meclis Başkanlığı için gösterilecek adaylar, Salı günü saat 24.00'e kadar Geçici Başkanlık Divanı'na bildirilecek.

Başkanlık seçimi gizli oyla yapılacak. İlk iki oylamada üye tamsayısının üçte iki çoğunluğu olan 400 oy, üçüncü oylamada ise üye tamsayısının salt çoğunluğu olan 301 oy aranacak.

Üçüncü oylamada salt çoğunluk sağlanamazsa en çok oy alan iki aday için dördüncü oylama yapılacak ve en fazla oy alan üye Başkan seçilecek.

Öte yandan AK Parti Grubu'nun, grup organlarının belirlenmesi için Salı günü basına kapalı toplanması bekleniyor.

Erdoğan yemin ederek görevine başladı Siyaset Cumhurbaşkanı Erdoğan yemin etti Siyaset Meclis'te yemin maratonu! Siyaset CHP belediye işçilerine sırt çevirdi Siyaset Vatan Partililer bayramlaştı! Siyaset MHP ve İyi Parti arasında "evine dön" tartışması Siyaset Bahçeli'den İyi Parti'ye bir çağrı daha Siyaset CHP-İyi Parti gerginliği tırmanıyor! Siyaset Sezgin Tanrıkulu da değişim kervanında Siyaset İstanbullu 4,5 senedir çile çekiyor! Siyaset İşte İmamoğlu'nun dört yıllık karnesi! Siyaset Altılı masa ittifak yapacak mı? Siyaset