TBMM'de 9 günlük bayram molası! Tatilden sonra yoğun çalışma başlıyor

14 Mayıs seçimlerinden sonra yeniden şekillenen Meclis Genel Kurulu, 9 günlük bayram tatilinin sonrasında yoğun gündemle çalışmalarını sürdürecek. Meclis’in temmuz ayı sonuna kadar çalışması bekleniyor.

Abone ol

Meclis Genel Kurulu, 22 Haziran’a Kurban Bayramı arası verdi. Bayram arasının ardından Meclis çalışmalarına 4 Temmuz’da tekrar başlayacak.

Yoğun gündemin ilk maddesi torba yasa teklifi olacak. AK Parti'nin üzerinde çalıştığı torba yasa tekliflerinin temmuz ayı içinde önce komisyona ardından da Genel Kurul'a gelmesi bekleniyor.

SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin taban maaşına yapılacak iyileştirme ile 7 bin 500 liranın üzerinde maaş alanlara yönelik seyyanen artış için yasal düzenleme gerekli. Teklif, memur maaşları, emekli maaşına refah payını içeriyor.

AK Parti’nin seçim vaadi olan yeni evleneceklere 150 bin lira faizsiz evlilik kredisinin ise ekim ayında başlayacak 29'uncu dönem yasama yılında Meclis'e geleceği belirtiliyor.

Kılıçdaroğlu'ndan Ekrem İmamoğlu yorumu Siyaset Yeniden Refah Partisi Genel Merkezinde istifa! Siyaset CHP'de Tanju Özcan'a ihraç istemi! Gündem CHP'nin 81 il başkanından ortak açıklama! Gündem