Soylu'dan Akşener'e sert tepki: "Kan döken kimmiş! Açıkla"

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in “Mesele silahlara veda, kan dökmeye tövbe etmekse biz varız.” sözleri hem kamuoyunda hem de siyasette tepki çekti. Terör örgütü ile Mehmetçiği bir tutan Akşener’e yanıt İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’dan geldi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Diyarbakır’da kullandığı ifadelere tepki gösterdi.

Akşener’in, “Mesele silahlara veda, kan dökmeye de tövbe etmekse biz varız.” sözlerine karşılık Soylu, “Kan mı döküyor Türk askeri, Türk polisi, jandarması? Yazıklar olsun.” İfadelerini kullandı:

Kim kan döküyor? Kan döken ve tövbe etmesi gereken kimdir? Türk askeri midir, Türk polisi midir? Başbağlar katliamını biz mi yaptık? 2 ay önceki İstiklal Caddesi katliamını biz mi yaptık? Kan döken kim? Ne zamandan beri terör örgütü PKK ve bütün uzantıları Türkiye Cumhuriyeti’nin şerefli, devletinin güvenlik güçleriyle aynı kefeye konmaya başlandı? Amerika ve Avrupa’ya, Batı'ya tapınacak başka cümleler seçin.

“Türkiye’ye terör belasını saran ABD ve Avrupa’dır.” diyen Bakan Soylu, “Ancak terör meselesine evlat nöbeti tutan annelerin yanından bakarken ne yazık ki birileri Paris’ten, Londra’dan ve Washington’dan bakmaktadır.” İfadelerini kullandı.

İncirlik'te ABD askerlerine 12 yıl sonra çarşı izni Siyaset MHP Grup Toplantısı - 24 Ocak 2023 - Devlet Bahçeli'nin konuşması (TAMAMI) Siyaset Kaftancıoğlu'ndan dikkat çeken sözler: "Başkalarının emeğinin üzerine konmayı severler" Siyaset CHP belediye işçilerine sırt çevirdi Siyaset Vatan Partililer bayramlaştı! Siyaset MHP ve İyi Parti arasında "evine dön" tartışması Siyaset Bahçeli'den İyi Parti'ye bir çağrı daha Siyaset CHP-İyi Parti gerginliği tırmanıyor! Siyaset Sezgin Tanrıkulu da değişim kervanında Siyaset İstanbullu 4,5 senedir çile çekiyor! Siyaset İşte İmamoğlu'nun dört yıllık karnesi! Siyaset Altılı masa ittifak yapacak mı? Siyaset