PKK'nın yeni partisi PKK/HDP taleplerini sıraladı

PKK suç aletini değiştirdi. Kapatılması için hakkında dava açılan HDP yerine Yeşil Sol Parti, seçime girecek. Yeşil Sol Parti, seçim bildirgesini açıkladı. PKK ve HDP’nin taleplerinin sıralandığı bildiride PKK elebaşı Abdullah Öcalan’a ve terör hükümlüsü Selahattin Demirtaş’a özgürlük istendi.

PKK’nın siyasi uzantısı HDP hakkında açılan davada sona yaklaşılırken PKK suç aletini değiştirdi. HDP, Yeşil Sol Parti ile seçime gireceklerini açıkladı.

Yeşil Sol Parti, Ankara’da seçim bildirgesini kamuoyuna duyurmak için toplandı. Toplantıda terör hükümlüsü Selahattin Demirtaş ve eski Diyarbakır Belediye Başkanı Selçuk Mızraklı’nın mesajları okundu.

Bildirgede PKK ve HDP’nin talepleri sıralandı, PKK elebaşı Abdullah Öcalan’a ve terör hükümlüsü Selahattin Demirtaş’a özgürlük istendi. Bildirgede ağırlaştırılmış müebbetlilerin salıverilmesi ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararlarının tamamının uygulanması yer aldı.

Yeşil Sol Parti, FETÖ’cüleri görevden alan Kanun Hükmünde Kararnameleri ve OHAL komisyonunun sözde hukuksuz kararlarını iptal edeceklerini de kaydetti.

Sözde Kürt sorunu olduğu iddia edilen bildirgede Türkiye'nin Suriye ve Irak’taki terörle mücadele operasyonlarına son verileceği belirtildi. “Müzakere ve diyalog yoluyla bölgeselleşen Kürt meselesini çözeceğiz” denildi.

HDP’nin seçime gireceği Yeşil Sol Parti’nin seçim bildirgesinde eşit yurttaşlık ve çok dilli yapıya uygun bir anayasa vurgusu da yapıldı. “Ana dillerimizin özgürlüğünü her inanç ve kimliğin eşit yurttaşlığı esas alan yeni bir toplumsal sözleşme için geliyoruz” ifadelerine yer verildi.

Bildirgede aileyi ve toplumu hedef alan İstanbul Sözleşmesi mesajı verildi. Meclis’te LGBTİ’lilerin de olacağı kaydedildi.

Economist dergisi'nden Erdoğan makalesi Siyaset İşte Muharrem İnce'nin çelişkileri! Siyaset Ağıralioğlu'na İyi Parti'den telkin Siyaset CHP belediye işçilerine sırt çevirdi Siyaset Vatan Partililer bayramlaştı! Siyaset MHP ve İyi Parti arasında "evine dön" tartışması Siyaset Bahçeli'den İyi Parti'ye bir çağrı daha Siyaset CHP-İyi Parti gerginliği tırmanıyor! Siyaset Sezgin Tanrıkulu da değişim kervanında Siyaset İstanbullu 4,5 senedir çile çekiyor! Siyaset İşte İmamoğlu'nun dört yıllık karnesi! Siyaset Altılı masa ittifak yapacak mı? Siyaset