Perinçek TGB kongresini selamladı: ''Zaman gençliğin, TGB'nin zamanıdır"

Türkiye Gençlik Birliği olağanüstü kongresini Ankara’da yaptı. Kongrede bayrak değişimi yaşandı. TGB'nin yeni Genel Başkanı Kayahan Çetin oldu. Kurultayda, gençliğin Türkiye'nin yaşadığı zorluklara göğüs germek için hazır olduğu vurgusu öne çıktı.

Türkiye Gençlik Birliği 2'nci Olağanüstü Kongresini Ankara'da yaptı. Söz bizim gün bizim, gençlik görev başına sloganı ile yapılan kurultayda yeni genel başkan seçildi.

Çok sayıda ilden gelen gençlerin yanı sıra kongreye Vatan Partisi Öncü Kadın Genel Başkanı Meltem Ayvalı ve Ankara İl Başkanı Deniz Tokgöz de katıldı.

Kongrenin açılış konuşmasını önceki dönem Genel Başkan Dilek Çınar yaptı. Çınar, konuşmasında yükselen Asya uygarlığını selamladı:

- Asya’dan yükselen büyük uygarlığın güneşini görüyoruz. Ve biliyoruz, Türkiye yükselen o büyük Asya Uygarlığında onurlu yerini, öncü konumunu alacak. Çünkü Türk Gençliği görevinin başındadır. Ufuktaki zaferi görüyoruz. Türkiye’de devrim oluyor. Şimdi irade belirleyicidir. TGB’nin ve TGB’lilerin ufkunda iktidar vardır. İrademiz, Türkiye’yi yönetme iradesidir.

Çınar'ın konuşmasının ardından Vatan Partisi lideri Dr. Doğu Perinçek TGB'li gençleri çevrim içi yapılan bağlantı ile selamladı. Önümüzdeki zorlu dönemlere işaret eden Perinçek, "Zaman gençliğin, TGB'nin zamanıdır" dedi:

- Önümüzde zorluklar var. Zaman TGB zamanı. TGB tarihinin en büyük sınavını verecek. Önünüzde üretim devrimi sınavı var. Üretim devrimini başaracağız. Şu anda hem toplumun hem de devletin sistemi dışına çıktığını saptıyoruz. Atlantik dışına çıktı. Bu koşullarda gençlik tarih sahnesine çıkmakta. TGB zorluklarla mücadeleye hazırdır. 

Mali ve faaliyet raporlarının konuşulmasının ardından TGB'li gençler yeni genel başkanını belirlemek için seçime gitti. Yapılan seçimde kullanılan oyların tamamını alan Kayahan Çetin TGB'nin yeni Genel Başkanı oldu:

- Üniversitelerimizi çürümüşlüğe teslim etmeyeceğiz. Öğrenciyi yutmaya çalışan, parası olanın eğitim hakkına sahip olduğu parası olmayanın eğitim hakkının elinden alındığı düzene izin vermeyeceğiz.

ODTÜ Tarih Bölümü öğrencisi olan Kayahan Çetin, seçimlerin ardından bir konuşma yaptı:

- Üniversitelerimizi ayağa kaldırıyoruz. Sorunlar varsa, çözüm biziz. Türkiye Gençlik Birliği olarak şimdi Türkiye’yi yönetmek için, 40 yılı sigortalamak için hazır ola geçiyoruz. 

 Çetin, üniversite öğrencilerinin yaşadığı sorunlara değindi, çözmek için önümüzdeki dönemde mücadele bayrağını açacaklarını ilan etti:

- Üniversiteyi kazanıp yeni şehrine yerleştiğimizde başımızı sokacak yurt bulamadığımız, yemek parasını denkleştiremediğimiz, kitap almak, sinemaya gitmek için defalarca düşündüğümüz bu sistem bize gelecek vadetmiyor. Yatacak yerimiz yoksa, yatacak yeriniz yok!
Bahçeli'den seçim tarihi açıklaması Siyaset Vatan Partisi esnaf ile birlikte pazar yerinde açıklama yaptı Siyaset CHP'li Kuşadası Belediyesine operasyonda son durum Yurt CHP belediye işçilerine sırt çevirdi Siyaset Vatan Partililer bayramlaştı! Siyaset MHP ve İyi Parti arasında "evine dön" tartışması Siyaset Bahçeli'den İyi Parti'ye bir çağrı daha Siyaset CHP-İyi Parti gerginliği tırmanıyor! Siyaset Sezgin Tanrıkulu da değişim kervanında Siyaset İstanbullu 4,5 senedir çile çekiyor! Siyaset İşte İmamoğlu'nun dört yıllık karnesi! Siyaset Altılı masa ittifak yapacak mı? Siyaset