Özgür Bursalı: 'ABD, Türkiye'nin bağımsızlığına müdahale ediyor'

Vatan Partisi Genel Sektereri Özgür Bursalı Alman medyasına konuştu. Bursalı, Türkiye'nin ABD ile ilişkilerinde uygulaması gereken strateji konusunda açıklamalar yaptı. Bursalı, "ABD, Türkiye'nin hayati çıkarlarına, enerji güvenliğine ve bağımsızlığına doğrudan müdahale ediyor" dedi.

Abone ol

Vatan Partisi Genel Sektereri Özgür Bursalı Alman medyasına konuştu. Bursalı, Türkiye'nin ABD ile ilişkilerinde uygulaması gereken strateji konusunda açıklamalar yaptı.

Bursalı, "ABD, Türkiye'nin hayati çıkarlarına, enerji güvenliğine ve bağımsızlığına doğrudan müdahale ediyor" dedi:

"ABD ve kuklası Ukrayna, daha önce Stratejik Ortaklık Anlaşması'nda Türk akışını durdurmak için eylemlerini sürekli koordine edeceklerini vurgulamış ve şart koşmuşlardı. Ukrayna Amerika'nın piyonudur. Rusya Türkiye'nin cephe arkadaşıdır. Türkiye'nin ekonomisinin en önemli ayaklarından biri enerji güvenliği. Bu yüzden Rusya ile dostluk çok önemli."

Bursalı, AK Parti hükümetinin Rusya'ya yaptırımlara karşı tavır almamasını eleştirdi.

 "Bunlar sadece Rusya'ya karşı değil, aynı zamanda Türkiye'ye, turizmine, tarımına ve Türk sanayici ve işadamlarına karşı da uygulanıyor. Hükümetin daha kararlı adımlar atması gerekiyor."

Vatan Partisi Genel Sekreteri, hükümetin uygulaması gereken strateji konusunda da öneriler yaptı.

 "En başta Zelenski'ye verilen destek kesilmeli. Batıya uyumlu siyasetler belirleyerek aslında cumhurbaşkanı kendi kendini cezalandırıyor. Bu da ABD'nin istediği iklimi yaratıyor."
Tunç Soyer, PKK sözleriyle gündem olan Belediye Başkanını ziyaret etti Siyaset Bakan Tunç: Tuncay Özkan hakkında soruşturma başlatılmıştır Siyaset Geçim sıkıntısı için meydanlara Siyaset Ria Novosti’de Perinçek röportajı Siyaset