Kılıçdaroğlu'nun ikinci tur stratejisi: PKK ve FETÖ işbirliğini perdelemek

PKK’nın Meclis'teki yeni yüzü Yeşil Sol Parti ile seçim ittifakı yapan Kılıçdaroğlu, bölücülerle birlikte olmadığını iddia etti. CHP’nin ikinci tura doğru daha milliyetçi bir çizgi izleyeceği iddia ediliyor ancak Kılıçdaroğlu, HDP’nin kapatılmasını dahi isteyemedi.

Kumpasçıları CHP listesinden milletvekili yapan Kılıçdaroğlu, son açıklamasında “Kumpasçılarla yan yana olmadım” dedi. Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin sığınmacıların eline kalacağını öne sürerek yıkıcı bir dil de kullandı.

İlk turda umduğunu bulamayan Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, ikinci turda strateji değiştirdi. PKK ve FETÖ ile işbirliğini perdelemeye çalışan Kılıçdaroğlu, kazanmak için “Sözde milliyetçi” olmaya karar verdi.

CHP Genel Merkezinde ikinci tura dair yapılan değerlendirmelerin ardından Kılıçdaroğlu, Millet İttifakı’nın 28 Mayıs’a kadar seçim stratejisini açıklamak üzere elinde bir metinle kameralar karşısına geçti.

PKK’nın yeni aracı Yeşil Sol Parti ile seçim ittifakı yapan, terör hükümlüsü Selahattin Demirtaş’ın serbest bırakılması için sık sık çağrı yapan Kılıçdaroğlu, bölücülerle birlikte olmadığını iddia etti. HDP’nin kapatılmasını ise isteyemedi.

Ergenekon Balyoz kumpasının mimarı Deva Partili Sadullah Ergin’i CHP listesinden milletvekili yapan Kılıçdaroğlu, kumpasçılarla beraber olmadığını da öne sürdü.

Türkiye’nin sığınmacıların eline geçeceğini de öne sürdü. Kemal Kılıçdaroğlu, yıkıcı bir dil kullandı.

İkinci tura korku iklimi ve karmaşa yaratma diliyle hazırlanan Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin çetelerin elinde olduğunu da iddia etti.

- Bunlar kalırsa, şehirler sığınmacıların, mafya çetelerinin, uyuşturucu baronlarının kontrolüne geçecek. genç kızlar sokaklarda kendi başlarına gezmeyecek. bunlar kalırsa domuz bağıyla insanlarımızı öldürecek insanlara ortak olacak.
CHP'de yenilgi sonrası disiplin krizi Siyaset Doğu Perinçek'ten 19 Mayıs mesajı Siyaset Perinçek'ten Oğan'a milliyetçilik dersi Siyaset CHP belediye işçilerine sırt çevirdi Siyaset Vatan Partililer bayramlaştı! Siyaset MHP ve İyi Parti arasında "evine dön" tartışması Siyaset Bahçeli'den İyi Parti'ye bir çağrı daha Siyaset CHP-İyi Parti gerginliği tırmanıyor! Siyaset Sezgin Tanrıkulu da değişim kervanında Siyaset İstanbullu 4,5 senedir çile çekiyor! Siyaset İşte İmamoğlu'nun dört yıllık karnesi! Siyaset Altılı masa ittifak yapacak mı? Siyaset