Kılıçdaroğlu ve Akşener'den dikkat çeken Zühtü Arslan mesajı

Anayasa Mahkemesi Başkanlığı'na yeniden seçilen Zühtü Arslan'a Kılıçdaroğlu ve Akşener'den tebrik mesajı geldi. Kılıçdaroğlu, Arslan'ı arayıp tebrik ettiğini belirtirken Akşener'in kullandığı ifadeler dikkat çekti. Akşener, "Adalet duvarını hep birlikte güçlendireceğiz" ifadelerini kullandı

Abone ol

Anayasa Mahkemesi'nde başkanlık seçimi tamamlandı. Seçim sonuçlarına göre sekiz oy alan Zühtü Arslan görevine devam etti. Arslan'ın yeniden seçilmesi sonrası dikkat çeken mesajlar peş peşe geldi. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener Zühtü Arslan'ı tebrik etti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabı üzerinden yayınladığı tebrik mesajında Zühtü Arslan'ı telefonla arayarak da tebrik ettiğini belirtti. Kılıçdaroğlu şu ifadeleri kullandı:

- Anayasa Mahkemesi Başkanlığına yeniden seçilen Zühtü Arslan'ı tebrik ederim. Kendisini arayıp görevinde başarılar diledim.

EN DİKKAT ÇEKİCİ MESAJ MERAL AKŞENER'DEN

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener de sosyal medya hesabından bir tebrik mesajı yayınladı. Akşener'in mesajında kullandığı ifadeler dikkat çekiciydi. Devleti yönetenlerin adalet duvarını yıkmaya çalıştığını öne süren Akşener, Zühtü Arslan ile birlikte bu duvarı yeniden onaracaklarını belirtti. Akşener şu ifadeleri kullandı: 

- Anayasa Mahkemesi Başkanlığı'na yeniden seçilen Zühtü Arslan'ı tebrik ediyor, kendisine başarılar diliyorum. Hiç kimse merak etmesin; Bugün devleti yönetenlerin yıkmaya çalıştığı adalet duvarını hep birlikte güçlendireceğiz. Çünkü devlete adalet yakışır"

ZÜHTÜ ARSLAN KİMDİR?

Anayasa Mahkemesi Başkanlığı'na yeniden seçilen Zühtü Arslan, 1987 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünden mezun oldu. Doçentlik ünvanını 2002, profesörlüğünü de 2007 yılında aldı. AİHM’de 2001 yılıda çalışmaya başlayan Arslan, bir süre sonra Polis Akademisinde Başkanlık görevinde bulundu.

Zühtü Arslan, Arslan, 11'inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından 17 Nisan 2012 yılında Anayasa Mahkemesi üyeliğine, 10 Şubat 2015'te ise Mahkeme başkanlığına seçilmişti.

HDP'NİN KAPATILMASI DAVASI SÜRECİNDE ARSLAN

HDP'nin kapatılması davasında da Arslan pek çok açıklamasıyla eleştirilerin konusu olmuştu.  Zühtü Arslan, Anayasa Mahkemesi'nin 60'ıncı kuruluş yıl dönümünü kutlamalarında yaptığı açıklamayla eleştirilerin konusu olmuştu. Arslan, konuşmasında HDP'nin kapatılması davasına ilişkin bireysel başvuruları öne sürerek AYM'nin "iş yükünün fazla olduğunu" söylemişti. Arslan aynı konuşmasında, "siyasi parti kapatma davalarına kadar hemen her görev alanıyla ilgili çok sayıda derdest dosyası bulunmaktadır" ifadeleriyle de tepki toplamıştı.

HDP'nin hesaplarına bloke konulması kararı, Anayasa Mahkemesi'nde görüşüldü. HDP'nin savunmasının alınıp alınmaması konusunda, 5 AYM üyesinden 8'inin oyuyla savunma alınmasına gerek olmadığına hükmedildi. Bu karara katılmayanlardan biri de Zühtü Arslan oldu. 

Arslan, aynı zamanda HDP'nin hesaplarına bloke konulmasına karşı oy kullandı. 

Anayasa Mahkemesi Başkanı yeniden Zühtü Arslan oldu Siyaset Altılı Masa'ya KHK tepkisi Siyaset Erdoğan: "İsveç'in NATO'ya girmesine..." Siyaset Erdoğan'dan Altılı Masa'ya sert sözler Siyaset