Kılıçdaroğlu ile Akşener arasında sürpriz görüşme

Millet İttifakı’nda yaşanan Cumhurbaşkanı adayı gerginliğinin ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı adaylığı üzerinden gergin anlar yaşadılar. Şimdi de bir araya gelerek “Sorun yok” pozu vermeye çalıştılar.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası verilmesinin ardından İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İmamoğlu’nu kucakladı. “Bir de beni deneyin” diyen Kılıçdaroğlu’nun aday olmasını istemeyen Akşener, Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'a 'hayır' demeyeceklerini söylemişti.

Akşener'in İmamoğlu ile miting düzenlemesi nedeniyle Almanya ziyaretinde olan Kılıçdaroğlu, aniden İstanbul'a dönmüştü. Kılıçdaroğlu, belediye başkanlarının göreve devam etmesini istediğini de Saraçhane mitinginden sonra tekrarladı.

CHP grup toplantısında İmamoğlu, Kılıçdaroğlu ile poz verdi ancak İmamoğlu kürsüden konuşturulmadı. Kılıçdaroğlu, Pazar günü de İmamoğlu ile CHP Genel Merkezi’nde bir görüşme yaptı.

Akşener’in adaylık üzerinden CHP’yi bölmeye çalıştığı gündemdeyken Kılıçdaroğlu ve Akşener, adaylık gerginliği sonrası ilk kez görüştü. İki lider, 6’lı masanın ilk zirvesinin yapıldığı Ankara Ahlatlıbel Tesisleri'nde akşam saatlerinde sürpriz bir şekilde bir araya geldi.

2 saat 15 dakika süren görüşmedeki soğukluk, fotoğraflara da yansıdı. İmamoğlu’nu kucaklama yarışına giren iki liderin tokalaşma fotoğrafı bile vermemesi dikkatlerden kaçmadı.

Görüşmenin ardından ne CHP ne de İyi Parti’den açıklama yapıldı. Görüşmede, AK Parti’nin başörtüsü ve ailenin korunmasıyla ilgili anayasa değişiklik teklifinin de gündeme geldiği iddia edildi.

Kılıçdaroğlu-Akşener görüşmesinin Ahlatlıbel’de yapılmasından Altılı Masanın ortaklarının rahatsız olduğu öğrenildi. Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, iki liderin Altılı Masayı dağıtmaya hakkının olmadığını söyledi.

Öte yandan Kılıçdaroğlu'nun görüşme öncesinde Merkez Yürütme Kurulu'nu olağanüstü topladığı belirtildi. Partide bulunan kurmaylarıyla kısa bir değerlendirme toplantısı yapan Kılıçdaroğlu’nun kurmayları ile görüş alışverişinde bulunduğu öğrenildi.

İmamoğlu'nu terleten o sorular Siyaset İyi Parti neden İmamoğlu'nu destekliyor? Siyaset Altılı Masa dağılıyor! Siyaset CHP belediye işçilerine sırt çevirdi Siyaset Vatan Partililer bayramlaştı! Siyaset MHP ve İyi Parti arasında "evine dön" tartışması Siyaset Bahçeli'den İyi Parti'ye bir çağrı daha Siyaset CHP-İyi Parti gerginliği tırmanıyor! Siyaset Sezgin Tanrıkulu da değişim kervanında Siyaset İstanbullu 4,5 senedir çile çekiyor! Siyaset İşte İmamoğlu'nun dört yıllık karnesi! Siyaset Altılı masa ittifak yapacak mı? Siyaset