Kılıçdaroğlu HDP'ye sahip çıktı: "Parti kapatmasına karşıyız"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, HDP’yi Meclis’te ziyaret etti. Ziyaretin ardından Kılıçdaroğlu, HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar ve Pervin Buldan ile ortak açıklama yaptı. Kılıçdaroğlu, PKK’nın siyasi uzantısı HDP’nin kapatılmasına karşı olduklarını vurguladı.

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, HDP’yi 18 Mart’ta ziyaret edeceğini duyurmuştu. Gelen tepkilerin ardından ziyaret ertelenmişti. CHP, PKK’nın siyasi uzantısı HDP’yi Meclis’te ziyaret etti.

Kılıçdaroğlu’nun heyetinde CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı yer aldı. Kılıçdaroğlu, HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar ve Pervin Buldan ile yaklaşık 1 saat boyunca görüştü.

Görüşmenin ardından Kılıçdaroğlu ve HDP Eş Genel Başkanları Meclis’te ortak açıklama yaptı. Kılıçdaroğlu, PKK’nın siyasi uzantısı HDP’nin kapatılmasına karşı olduklarını vurguladı:

- 21'nci yüzyıldayız, hala 'parti nasıl kapatırız?' Bu arayışlar doğru değil. Parti kapatmak doğru değildir. Bugüne kadar kapatılan partilerin farklı isimlerle siyaset sahnesinde yer aldığını ve halkın da buna destek verdiğini biliyoruz

Kılıçdaroğlu, terör suçları nedeniyle görevinden alınan belediye başkanlarının yerine kayyum atanmasına tepki gösterdi. Türkiye'yi bölünme noktasına getiren sözde Kürt açılımını yeniden yapacaklarını ima etti:

- Kürt sorunu dahil, bütün sorunların çözüm adresi TBMM'dir. TBMM'de nasıl olur da buraya bilinmeyen bir dil yazıyorsunuz. Binlerce yıldır konuşulan bir dili neden 'bilinmeyen bir dil' yazıyorsunuz? Devlete çifte standart yakışmaz arkadaşlar. Doğru değil. Herkesin diline saygı göstereceksiniz.

HDP Eş Genel Başkanları da görüşme sonucunu değerlendirdikten sonra kapsamlı bir açıklama yapacaklarını belirtti:

- Başta Kürt sorunu olmak üzere, Türkiye'nin bütün sorunlarının çözümünde Türkiye toplumunun beklentilerini ve gelecek seçimler sonrası yapılacakları da istişare ettik.
 -Burada yaptığımız konuşmalarımızı kurullarımıza taşıyıp, ittifak güçlerimizle paylaşacağız. Birkaç gün içinde kapsamlı bir açıklamada bulunacağız

Gazi ve şehit aileleri de Meclis önünde eylem yaparak CHP-HDP görüşmesine tepkisini dile getirdi. Türkiye Gazi ve Şehit Aileleri Vakfı Genel Başkanı Lokman Aylar, 22 Mart saat 13’te CHP önünde de açıklama yapacaklarını kaydetti:

Ey Kemal Kılıçdaroğlu size sesleniyoruz. Koltuk uğruna makam uğruna şehitleri vatanı satmaya hiç mi utanmıyorsunuz? Öcalan'ı serbest bırakın diyorlar. İzin verecek misiniz buna? Terör örgütünün temsilcileriyle masaya oturup şehit annelerinin yüzüne nasıl bakacaksınız! Nasıl dağlarda mücadelemiz devam ettiyse 14 Mayıs’ta da bu şerefsizliği unutmayacağız, terör destekçilerini de sandığa gömeceğiz. Çarşamba günü 13.00’da CHP Genel Merkezi önünde olacağız
"Zorluklardan korkmuyoruz zorluklar bizden korksun" Siyaset Kılıçdaroğlu ile HDP bugün görüşecek Siyaset Seçmen listeleri askıya çıktı Siyaset Perinçek'ten adaylık başvurusu Siyaset