Karşılıksız çeke sicil affı gelecek

Meclis Genel Kurulu’nda görüşülmeye başlanan vergi kanun teklifinde çek kanunu mağdurlarını ilgilendiren bir düzenleme yer alıyor. Düzenlemeyle karşılıksız çek borcunu 1 Haziran 2023’e kadar ödeyen ya da yeniden yapılandırma yapanlara sicil affı getirilecek.

Meclis Genel Kurulu, vergi kanun teklifiyle ilgili mesaiye başladı. Teklifle karşılıksız çek mağdurlarına ilişkin düzenleme yapılacak.

Düzenlemeyle ödemesi gecikmiş olan karşılıksız çek borcunu 1 Haziran 2023’e kadar ödeyen ya da yeniden yapılandıranlara sicil affı getirilecek:

- Sicil affı İle ilgili gelişme çok önemli ama uygulanabilir olursa çok önemli. ödenemeyen bir paradan bahsediyoruz ödenirse sicil affı olacaK. ilk etapta insanları Özgür bırakmak para kazanma yetilerini vermek lazım.

 Çek yasası mağdurları ise sicil affının kamu bankaları tarafından uygulandığını, özel bankaların ise sicil affını uygulanmaya sokmadığı kaydetti.

Çek yasası mağdurları, adli para cezasını ödeyemediği için 5 yıllık hapis cezası alıyor. 1 Temmuz 2023’te kovid izni bitecek ve çek yasası mağdurları yeniden hapse girecek:

- Bugün aslında kovid izni olmasaydı izinli mahkum statüsü olmasaydı düşünün bu insanlar cezaevinde olan insanlar olacaktı. Cezaevinde bir insanın sicil affını konuşmasına gerek yok çünkü parası olmadığı için cezaevinde.

 İş insanı Haydar Zirek, konuyla ilgili Ulusal Kanal’ın sorularını yanıtladı. Zirek, mağduriyetin giderilmesi için adli para cezalarının ve karşılıksız çekte hapis cezasının kaldırılmasını istedi:

- Esnaf arkadaşların şahsa yönelik bir suçları yok. Devletin kestiği adli para cezası nedeniyle 5 yıllık bir ceza İle karşı karşıyalar. Devletin adli para cezalarını ortadan kaldırması lazım torba teklifi içinde adli para cezalarıyla igili bir madde de var. Kovid cezaları devlet tarafından affedildi karşılıksız çeklerle ilgili adli para cezalarını niye affetmeyesiniz.
“İlk Evim İlk İş Yerim” projesinin temelleri atıldı Siyaset Fatma Yavuz'dan HDP etkinliğinde LGBT propagandası Siyaset PKK iftiralarına avukatlardan suç duyurusu Siyaset CHP belediye işçilerine sırt çevirdi Siyaset Vatan Partililer bayramlaştı! Siyaset MHP ve İyi Parti arasında "evine dön" tartışması Siyaset Bahçeli'den İyi Parti'ye bir çağrı daha Siyaset CHP-İyi Parti gerginliği tırmanıyor! Siyaset Sezgin Tanrıkulu da değişim kervanında Siyaset İstanbullu 4,5 senedir çile çekiyor! Siyaset İşte İmamoğlu'nun dört yıllık karnesi! Siyaset Altılı masa ittifak yapacak mı? Siyaset