İncirlik'te ABD askerlerine 12 yıl sonra çarşı izni çıktı

Adana’daki İncirlik Hava Üssü’nde görevli ABD’li personel, 12 yıllık yasağın ardından verilen izinle üs dışına çıktı. Yasak kararı, TGB üyelerinin ABD askerlerine çuval geçirmesinin ardından yasaklanmıştı.

Adana İncirlik Hava Üssü’nde bin 200 ABD askeri 12 yıl sonra dışarı çıktı.

Sarıçam'da bulunan İncirlik Hava Üssü’nde 2003 yılında ABD, güvenlik gerekçesiyle askerlerinin üs dışına çıkmasını kısıtlamıştı.

Bunun yanı sıra 2011 yılında, TGB üyelerinin ABD askerlerine çuval geçirmesini ardından ABD askerlerinin üs dışarısına çıkması tamamen yasaklandı.

Alınan bir kararla ABD askerlerinin tekrardan çıkmasına izin verildi.

2003 yılında Süleymaniye'de ABD askerleri tarafından Türk askerinin başına çuval geçirilmesine cevabı 8 yıl sonra TGB vermişti. TGB'lilerin başta İncirlik olmak üzere birçok ilde çuval eyleminden sonra ABD askerlerine bir süre çıkış yasağı konulmuştu.

  

MHP Grup Toplantısı - 24 Ocak 2023 - Devlet Bahçeli'nin konuşması (TAMAMI) Siyaset Kaftancıoğlu'ndan dikkat çeken sözler: "Başkalarının emeğinin üzerine konmayı severler" Siyaset İmamoğlu bu kez de Yunanistan'ın yolunu tuttu Siyaset CHP belediye işçilerine sırt çevirdi Siyaset Vatan Partililer bayramlaştı! Siyaset MHP ve İyi Parti arasında "evine dön" tartışması Siyaset Bahçeli'den İyi Parti'ye bir çağrı daha Siyaset CHP-İyi Parti gerginliği tırmanıyor! Siyaset Sezgin Tanrıkulu da değişim kervanında Siyaset İstanbullu 4,5 senedir çile çekiyor! Siyaset İşte İmamoğlu'nun dört yıllık karnesi! Siyaset Altılı masa ittifak yapacak mı? Siyaset