İmamoğlu'ndan PKK'lı çalışan açıklaması: "Görevden almayacağız, işine devam edecek"

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu terör ile iltisaklı isimlerin İBB’de çalışmasına yönelik orta çıkan belgeleri yalanladı. Ulusal Kanal Muhabiri Ülkühan Doğanbey terör örgütü PKK ile iltisaklı olarak tespit edilen ismin İBB’de çalışıp çalışmayacağı sorusuna ise görevden alınmayacağı cevabını verdi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik başlatılan terör soruşturmasına ilişkin basın toplantısı düzenleyen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na Ulusal Kanal Muhabiri Ülkühan Doğanbey HDP'li Pervin Buldan'ın 'İstanbul'u biz kazandık' açıklamasını sordu.

İmamoğlu Ulusal Kanal’ın “Gizli bir ittifak var mı?” sorusuna “HDP’ye desteği için teşekkür ediyorum” diyerek yanıt verdi.

HDP ile ortaklığı kabul eden İmamoğlu’na yöneltilen ikinci soru ise terör örgütü PKK ile iltisaklı olarak tespit edilen ismin İBB’de çalışıp çalışmayacağı sorusuydu.

İmamoğlu, İBB’de itfaye eri olarak çalışan ve terör örgütü PKK’nın kırsal alanında aktif faaliyet yürütmüş ismin görevden alınmayacağını söyledi.

Öte yandan İmamoğlu’nun “bana ceza vermeyi reddeden hakimi sürgüne gönderdiler” iddiasına ilişkin de gerekçeli karar ortaya çıktı. İmamoğlu’nun avukatlarının tam 3 kez reddi hakim talebinde bulunduğu belgelere yansıdı.

"Bu çığır açan eylemlerin başlangıcı" Siyaset "Teröre tahsis edilen paralar kesilmeli, HDP kapatılmalıdır" Siyaset AK Parti Grup Toplantısı - 4 Ocak 2023 - Erdoğan'ın konuşması - (TAMAMI) Siyaset CHP belediye işçilerine sırt çevirdi Siyaset Vatan Partililer bayramlaştı! Siyaset MHP ve İyi Parti arasında "evine dön" tartışması Siyaset Bahçeli'den İyi Parti'ye bir çağrı daha Siyaset CHP-İyi Parti gerginliği tırmanıyor! Siyaset Sezgin Tanrıkulu da değişim kervanında Siyaset İstanbullu 4,5 senedir çile çekiyor! Siyaset İşte İmamoğlu'nun dört yıllık karnesi! Siyaset Altılı masa ittifak yapacak mı? Siyaset