İmamoğlu Türkiye’yi Yunanistan'a şikayet etti

ABD’nin tayin ettiği Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu’nu parlatan yabancı basına bu kez de İmamoğlu Türkiye’yi şikayet etti. Hakkındaki mahkeme kararı sonrası Yunan gazetesi Kathimerini’ye konuşan İmamoğlu "Siyaset, yargıyı esir aldı" dedi.

YSK üyelerine hakaret eden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na verilen hapis cezası kararı İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in de desteğiyle adaylık provasına dönüştü.

ABD’nin de onayıyla meydanlarda poz veren İmamoğlu yabancı basına Türkiye’yi de şikayet etmeyi unutmadı.

İmamoğlu içini Yunanistan'a döktü. Yunan Kathimerini Gazetesi’ne konuşan İmamoğlu; "Siyaset, yargıyı esir aldı"dedi. Yunanistan'dan destek mesajları aldığını da söyledi.

Öte yandan İngiltere'nin önde gelen gazetelerinden The Times, "İmamoğlu'nun küresel olarak tanınırlığı aldığı cezadan sonra 5 gün içinde tavan yaptı. Henüz göreceli olarak tecrübesi az ancak hapis kararıyla ile birlikte gelecekte aday olacağına şüphe yok. Bunu Cumhurbaşkanı Erdoğan da çok iyi biliyor" ifadelerini kullandı.

İmamoğlu daha önce ABD basını Wasington Post’a da yazı yazmıştı ve geçen günlerde de yine mahkeme kararı yabancı basında geniş yer bulmuştu.

"Türkiye Cumhuriyeti ile kimse hesaplaşmaya kalkmasın" Siyaset ''Dünya çapında bir ittifak ağı inşa edeceğiz'' Siyaset Kılıçdaroğlu'ndan HDP ile birlikte mücadele çağrısı Siyaset CHP belediye işçilerine sırt çevirdi Siyaset Vatan Partililer bayramlaştı! Siyaset MHP ve İyi Parti arasında "evine dön" tartışması Siyaset Bahçeli'den İyi Parti'ye bir çağrı daha Siyaset CHP-İyi Parti gerginliği tırmanıyor! Siyaset Sezgin Tanrıkulu da değişim kervanında Siyaset İstanbullu 4,5 senedir çile çekiyor! Siyaset İşte İmamoğlu'nun dört yıllık karnesi! Siyaset Altılı masa ittifak yapacak mı? Siyaset