İmamoğlu bütçe onayı yok dedi: Cevap Bakan Nebati'den geldi

İstanbul’da metro polemiği sürüyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ataşehir Göztepe Metrosuna Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın bütçe onayı vermediğini iddia etmişti. İmamoğluna cevap Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’den geldi.

İstanbul’da tamamlanmayan ve sözlere rağmen henüz başlanmayan metro yapım tartışması sürüyor.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ataşehir Göztepe Metrosu için kredi bulunduğunu; ancak aylardır Hazine ve Maliye Bakanlığı'nda imzaya takıldığını öne sürmüştü.

- Nöroekonomi, heterodoks yaklaşım, epistemolojik kopuş vs bu imzayı atın Sayın Bakan. Ataşehir-Göztepe Metrosu için kredi bulduk ama Hazine ve Maliye Bakanı aylardır imzayı atmıyor. İstanbul'un kalbine kocaman Finans Merkezi yapılıyor ama metrosu yok.

 
İmamoğlu'na sosyal medyadan yanıt veren Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ise projenin çoktan imzalandığını duyurdu.

- Sayın İmamoğlu, “Ümraniye-Ataşehir-Göztepe Metro Hattı” projesine ilişkin dış finansman ihtiyacını karşılayacak temin izni, geçtiğimiz hafta İstanbullu vatandaşlarımızın hizmetine sunulmak üzere Bakanlığımız tarafından imzalandı.


Bakanlığın verdiği karardan haberi olmayan İmamoğlu, teşekkür edip konuyu kapatmaya çalıştı. Bu duruma ise İBB AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Tevfik Göksu da tepki gösterdi.

- Günaydın Sayın Başkan… İstanbul’la o kadar ilgilisiniz ki, şehrimizle alakalı alınan önemli kararların sonuçlarını bile Twitter’dan öğreniyorsunuz. Zaman hızla geçiyor. Artık laf değil iş üretin.

Daha önce Atatürk Havalimanı Pendik metrosu açılışında da benzer bir tartışma yaşanmış ve Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı ile Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, Uzun süredir bitmeyen Tuzla metrosunu hatırlatarak İmamoğlu'nu eleştirmişti.

"Kandil'in kapısı" mühürlendi Siyaset CHP'de başörtüsü teklifi gerçeği Siyaset AK Partili vekillerden başörtüsü gündemi eleştirisi Siyaset CHP belediye işçilerine sırt çevirdi Siyaset Vatan Partililer bayramlaştı! Siyaset MHP ve İyi Parti arasında "evine dön" tartışması Siyaset Bahçeli'den İyi Parti'ye bir çağrı daha Siyaset CHP-İyi Parti gerginliği tırmanıyor! Siyaset Sezgin Tanrıkulu da değişim kervanında Siyaset İstanbullu 4,5 senedir çile çekiyor! Siyaset İşte İmamoğlu'nun dört yıllık karnesi! Siyaset Altılı masa ittifak yapacak mı? Siyaset