HÜDA PAR AK Parti'ye çare olmadı: Bölgede ciddi oy kaybı yaşandı

AK Parti’nin Güneydoğu Anadolu Bölgesindeki oy kaybına Hüda Par ile ittifak da çare olmadı. Hüda Par'ın 2018’de yüzde 4,5 oy aldığı Bingöl’de AK Parti yüzde 16,16 oy kaybetti. Bu sert düşüş bölgenin geneline yansıdı.

AK Parti Hüda Par’ı Meclis’e taşıdı. Ancak AK Parti’nin Hüda Par hesabı tutmadı. Beklendiği gibi AK Parti’nin Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri’ndeki oy kaybına Hüda Par önleyemedi.

2018 milletvekili genel seçiminde Hüda Par’ın en yüksek oy oranına sahip olduğu 10 il incelendiğinde, AK Parti 9 ilde ciddi oy kayıpları yaşadı. Hüda Par 2018’deki seçimde yüzde 4,5 oy oranına, AK Parti de yüzde 55,28’e sahipti. Ancak 2023 milletvekili genel seçiminde AK Parti Bingöl’de yüzde 39,12’ye geriledi.

Elazığ’da Hüda Par’ın yüzde 1,6, AK Parti’nin yüzde 54,58 oy oranına sahipti. 2023 milletvekili genel seçiminde AK Parti yüzde 40,35’e geriledi. Hüda Par’ın yüzde 1 üstünde oy aldığı Mardin, Şanlıurfa, Elazığ, Adıyaman, Siirt, Bitlis, Muş ve Van’da da AK Parti oyları eridi.

Şırnak’ta 2018’de yüzde 18,18 oya sahip olan AK Parti, bu seçimde oyunu 21,21 yükseltti. Hüda Par’ın Şırnak’ta geçen seçim aldığı oy oranı yüzde 2,14’tü.

Seçimin ardından Cumhurbaşkanı Adayları neler söyledi? Siyaset Perinçek'ten seçim değerlendirmesi Siyaset "Rakamlara sıkışmayan bir Türkiye var" Siyaset CHP belediye işçilerine sırt çevirdi Siyaset Vatan Partililer bayramlaştı! Siyaset MHP ve İyi Parti arasında "evine dön" tartışması Siyaset Bahçeli'den İyi Parti'ye bir çağrı daha Siyaset CHP-İyi Parti gerginliği tırmanıyor! Siyaset Sezgin Tanrıkulu da değişim kervanında Siyaset İstanbullu 4,5 senedir çile çekiyor! Siyaset İşte İmamoğlu'nun dört yıllık karnesi! Siyaset Altılı masa ittifak yapacak mı? Siyaset