Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas TBMM'de konuşacak

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas Ankara'ya geliyor. Abbas, 15 Ağustos'ta Meclis özel oturumunda konuşacak. Ziyaret için mecliste hazırlıklar başladı.

Abone ol

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın Meclis Genel Kuruluna hitap edeceği 15 Ağustos'taki olağanüstü toplantı için hazırlıklar başladı.

Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş'un çağrısıyla yapılacak toplantıyı Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da takip edecek. Toplantıya İsrail'in Gazze'deki saldırılarında yaralanan ve Türkiye'de tedavi görenler de davet edilecek.

Olağanüstü toplantı dolayısıyla Meclis çevresindeki ve yerleşkedeki güvenlik önlemleri en üst düzeye çıkarılacak, ilave tedbirler alınacak. Ayrıca, davetliler dışında TBMM'ye ziyaretçi kabul edilmeyecek.

Meclis'te, İsrail tarafından şehit edilen Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'nin Türkiye'deki ziyaretleri sırasında çekilen fotoğraflarından oluşan sergi açılacak. Sergide, Filistin'le ilgili Osmanlı arşivlerindeki belgeler ve TBMM'nin Filistin'e ilişkin deklarasyonları da yer alacak.

"İran konusunda şüphesi olanlar savaş cephesinde değil" Siyaset "Kürecik'e el konsun, İsrail kör olsun" Siyaset Türklere en kolay şengen vizesi veren ülkeler hangisi? Siyaset CHP'li belediyede atama skandalı Siyaset