Erdoğan'dan muhalefete: "Kandil'e hesabını sordunuz mu?"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'daki Kadın Emeği Zirvesi'nde konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, küçük yaşta çocuğun istismarı davasına ilişkin, "çocuk yaşta cinsel istismar kabul edilebilecek bir davranış değildir" ifadelerini kullandı.

Abone ol

İstanbul'daki Kadın Emeği Zirvesi'nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, çocuk yaşta cinsel istismar davasına ilişkin muhalefetin tutumunu eleştirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ben muhalefetin geneline sesleniyorum. Kandil'in hesabını sordunuz mu? Kandil'de 10, 12, 14, 15 yaşlarındaki kız çocuklarını kaçıranlar kimler? " ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşması şu şekilde:

- Kimlerin kadın haklarının istismarcısı olduğu bu süreçte bir kez daha belli olacaktır. Tam da bu süreçte yeni bir istismar konusu atılmış, uzun süredir takibi yapılan konu ülkenin gündemi yapıldı. Biz hiçbir zaman reşit olmayan genç kızların evlendirilmesini tasvip etmedik, etmiyoruz. Kendi ailemizde de bunun bir örneği yoktur. Hele hele çocuk yaşta cinsel istismar kabul edilebilecek bir davranış değildir. 
- Gündeme gelen olayda da tüm gerekli kurumlarımız gerekeni yapmıştır. Küçük yaşta evlilik eskiden beri yaşanıyor. Son yıllarda istisnalar dışında sorun önemli ölçüde çözülmüştür. Şimdiki sorunlar ise sosyal medya ve televizyon programlarının etkisiyle çocuklarımızın ciddi savrulmalarıdır. Bu sancılı durum ülkemizin her köşesine yayılıyor. 
- Ben muhalefetin geneline sesleniyorum. Kandil'in hesabını sordunuz mu? Diyarbakır Anneleri hangi partinin kapısında gözü yaşlı olarak bunca süredir birilerine lanet okuyorlar. Kandil'de 10, 12, 14, 15 yaşlarındaki kız çocuklarını kaçıranlar kimler? Sizin dirsek dirseğe yürüdüğünüz parti değil mi? PKK'nın uzantıları değil mi?
- Bir kere git de diyarbakır annelerine geçmiş olsun de. Gidemez çünkü seçim ortağını kaybeder. Bunu biliyor. 
- Ülkemizde kadınların, gençlerin sorunlarıyla ilgilenenlerin asıl üzerinde durması gereken mesele evlatlarımızı tehdit eden sapkın akımlardır. 
Soylu'dan İmamoğlu kararı hakkında açıklama Siyaset CHP ve İyi Parti kriz büyüyor Siyaset Akşener-İmamoğlu kucaklaşmasına HDP'den destek Siyaset Suç ve Ceza ve İmamoğlu Siyaset