Dönmez: "Doğal gaz merkezi teknik açıdan mümkün"

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in "Türkiye'de büyük bir doğalgaz merkezi kurabiliriz" açıklamasına Türkiye'den yanıt geldi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, doğalgaz merkezinin teknik açıdan mümkün olduğunu ifade etti.

Abone ol

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Türkiye'ye doğalgaz merkezi önerisine yönelik ilk açıklama Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez'den geldi.

Moskova'da "Rus Enerji Haftası" kapsamında düzenlenen "Yeni Zorluklar, Yeni Fırsatlar: Petrol ve Gaz Piyasasını Neler Bekliyor?" başlıklı oturuma katılan Dönmez, Rusya'nın doğalgaz merkezi önerisinin teknik açıdan mümkün olduğunu kaydetti.

Putin'in açıklamalarını değerlendiren Dönmez, kapsamlı bir değerlendirmeye ihtiyaç duyduğunu da söyledi.

Uluslararası başarılarda Türk Akım'ı örnek veren Bakan Dönmez, Türkiye ile Rusya'nın 2 önemli partner olduğunu ifade etti.

Beyaz Saray: "Putin'in nükleeri seçtiğine ilişkin bir emare yok" Dünya Putin UAEA Başkanı ile görüştü Siyaset Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar Brüksel'e gidecek Siyaset İzmir açıklarına Yunanistan tarafından itilen 38 düzensiz göçmen kurtarıldı Siyaset