Doğu Perinçek: "Namlular neden Türkiye'ye dönük?"

Vatan Partisi Genel Başkanı Dr. Doğu Perinçek, Fulya Kalfa'nın sunduğu CNN Türk Masası programında gündemi değerlendirdi. Perinçek, "Ben Türkiye'nin önüne çok önemli bir soru getiriyorum. ABD Dedeağaç'a, Girit'in kuzeyine, Kıbrıs'ın güneyine, Suriye'nin kuzeyine neden üsler kurdu?" dedi.

Abone ol

Vatan Partisi Genel Başkanı Dr. Doğu Perinçek, Fulya Kalfa'nın sunduğu CNN Türk Masası progrmaında gündemi değerlendirdi. Perinçek, "Ben Türkiye'nin önüne çok önemli bir soru getiriyorum. ABD Dedeağaç'a, Girit'in kuzeyine, Kıbrıs'ın güneyine, Suriye'nin kuzeyine neden üsler kurdu?" dedi.

ABD NAMLULARUNU NEDEN TÜRKİYE'YE ÇEVİRDİ? 

Vatan Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Dr. Doğu Perinçek, dış politikaya ilişkin yorumlarda bulundu:

- Ben Türkiye'nin önüne çok önemli bir soru getiriyorum. ABD Dedeağaç'a, Girit'in kuzeyine, Kıbrıs'ın güneyine, Suriye'nin kuzeyine neden üsler kurdu? Namlularını neden Türkiye'ye çevirdi?

"ABD İÇİNE GİRDİĞİMİZ SEÇİM SÜRECİNDE BİR TARAF"

Perinçek, seçim sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulundu:

- ABD içine girdiğimiz seçim sürecinde bir taraf. İktidarı devireceğini ilan etti. Hangi kuvvetleri düzene soktuğunu da ilan etmiş bulundu.

"TÜRK - ABD SAVAŞI OLABİLİR"

Perinçek, Türk - Yunan savaşı olmayacağını, Doğu Akdeniz'de olası bir savaşın Türk - ABD savaşı olabileceğini vurguladı:

- Önümüzde bir Türk-Yunan savaşı yok. Ancak bir Türk ABD savaşı olabilir. Tehditin nereden geldiği ABD'nin Türkiye çevresinde kurduğu üslerden görüyoruz.

"MANSUR YAVAŞ, İMAMOĞLU GİBİ İSİMLER KAHRAMAN DEĞİL."

İç siyasete değinen Perinçek, Mansur Yavaş'ın ve İmamoğlu'nun olası Cumhurbaşkanı yardımcılığını değerlendirdi:

- Mansur Yavaş, İmamoğlu gibi isimler kahraman değil. Bu insanlar ABD'den gelecek baskıyı göğüsleyecek birikimlere sahip değiller. Türkiye'nin geleceğinde bunlara yer yok. Bunlar firar edecek unsurlar.

"ABD'DEN İCAZET ALARAK HİÇBİR ŞEY OLAMAZLAR"

Perinçek Altılı Masa'daki Kılıçdaroğlu, İmamoğlu ve Yavaş çekişmesini değerlendirdi:

- Mansur Yavaş, İmamoğlu bırakın Cumhurbaşkanı yardımcılığını, hiçbir şey olamayacaklar. PKK'nın, FETÖ'nün peşine düşerek, ABD'den icazet alarak hiçbir şey olamazlar.

c

DSP, Cumhurbaşkanı adayı çıkaracak mı? Siyaset Perinçek'e imza için göreve çağırdılar Siyaset HDP'ye seçim yardımı suçtur Siyaset "Hürriyet köylülerinin davası haklı davadır" Siyaset