Doğu Perinçek: "Bu seçim bir şeyi değiştirmedi"

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, katıldığı bir yayında seçime ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Perinçek, bu seçimin Türkiye'nin sorunlarını çözmeyeceğini belirtti.

Abone ol

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, katıldığı bir Youtube yayınında seçimle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Perinçek, "Bu seçim bir şeyi değiştirmedi. Değişen tek şey zorlukların artması" ifadelerini kullandı. Perinçek, seçimin Türkiye'nin sorunlarının çözümede etkisiz olduğunu vurguladı. 

Perinçek, Türkiye'nin önünde ekonomik zorlukların ve güvenlik sorunlarının olduğunu belirterek, "Türkiye'nin önünde derinleşen bir kriz gözüküyor. Tayyip Erdoğan'ın bu sorunları çözecek ciddi bir kuvvet toplayamadığı anlaşılıyor" ifadelerini kullandı.

Perinçek sözlerine şu şekilde devam etti:

- Bu seçim Türkiye'nin sorunlarını çözecek bir iktidarı getirmedi. Zayıf, ayağında bir takım prangalar olan bir hükümet çıktı bu seçimden. Oydaki seyire baktığımız zaman başa baş bir tablo çıkacak. Her halükarda dengeli bir durum var. Bir tek olumlu gelişme bu seçimde, FETÖ ve PKK ile kol kola girenler hüsrana uğradılar. Umduklarını bulamadılar. CHP ve İyi Parti seçmenden bir cevap almış oldu. Demek ki Türkiye'de FETÖ ve PKK ile bir başarı kazanılamıyor. Ama artan zorluklara hazırlıklı olmalıyız.

Perinçek, Michael Rubin'in seçime yönelik açıklamalarına da değindi. Perinçek şunları söyledi:

- Rubin, CIA'nın önemli şeflerinden biri. Henry Barkey, daha önce bir yazı yazmıştı. O da bu seçimde hile olacak demişti. ABD, daha önce de kara porpoganda yaptı. Dolayısıyla ABD için kışkırtma yapacağı bir zemin oluştu. Eğer yüzde 55-60 ile SAyın Erdoğan kazansaydı bu zemin oluşmazdı.

Perinçek, Kılıçdaroğlu'nun Rusya'yı hedef almasını da değerlendirdi. Perinçek şunları söyledi:

- Muharrem İnce'nin kaset operasyonuyla kenara atılması ABD kumpası. Rusya'nın böyle bir şey yapması için aptal olması lazım. ABD'nin yaptığını Rusya'ya yıkmak gibi son derece mantıksız bir hareket. Ama Gladyo'nun ve ABD istihbarat servislerinin ders notlarına baktığımız zaman şunu görürüz; Yalan söyleyeceksin. Onu Kılıçdaroğlu'na da öğretmişler. 

Perinçek, seçimlere hile karıştırıldığı iddialarına yönelik, "Türkiye'de seçimlere hile karıştırmak çok zor" ifadelerini kullandı. Perinçek, "Vatan Partisi olarak seçimlerde hile diyebileceğimiz bir şeye rastlamadık" ifadelerini kullandıktan sonra şöyle konuştu:

- Türkiye'de gerçek anlamda bir demokrasi ortamı yok. Paranın gücüyle seçimler yapılıyor. En önemlisi bir taraf HÜDA PAR'ı aldı, diğer taraf HDP'yi aldı. Bunlara hile demiyoruz ama bunlar demokrasiyi bozan, demokratik seçim ortamını bozan hareketler. Ama ABD'nin dediği gibi hileye rastlamış değiliz.

Perinçek, Cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin de şu değerlendirmelerde bulundu:

- Seçimi çıkmazda görüyoruz. Kılıçdaroğlu'nun ABD'nin aleti olduğunu görüyoruz. Ancak Erdoğan da Türkiye'nin sorunlarına çözüm getirmediğini görüyoruz. Evet ikisi arasında farklar var ama ikisinden birini seçmek için bir neden yok. Kılıçdaroğlu Atlantik sisteminin adayı, Erdoğan ise Amerika'dan korkuyor. Tayyip Erdoğan'da da bir çözüm görmüyoruz. 

Perinçek sözlerini şu sözlerle devam ettirdi:

- Erdoğan Suriye'de cesur olamadı. Suriye ile Rusya ile İran ile Suriye'nin kuzeyinde terörün kökünü kazıyacak adım atamadı. Ukrayna ve Rusya arasında dans etti. Şimdi ABD bütün kıyılara silahlarını, gemilerini yerleştirmiş. Yunanistan kara sularını 12 mile çıkarttığı zaman Tayyip Erdoğan ne yapacak?

Perinçek, Cumhur İttifakı'nın Vatan Partisi ile birlikte seçime girmesi halinde tablonun çok farklı olacağını belirtti. Perinçek, "Ne Cumhur İttifakı ne Millet İttifakı diyen bir kitle var. Vatan Partisi bu kite içinde çok etkili." ifadelerini kullandı. Perinçek şunları söyledi:

- 15 Temmuz'da bizim ittifakımız kurulmuştu. 15 Temmuz başarılı olsaydı toprağın altında komşu olacaktık. Türkiye'nin önünde böyle tehditler var. HÜDA PAR ile Yeniden Refah Partisi ile bu tehditlere göğüs geremezsiniz.

Perinçek, Millet İttifakı'nın seçim sonrası kışkırtıcı olaylara kalkışmasını beklediklerini belirtti.

Erdoğan'dan seçimle ilgili ilk açıklama Gündem Sonuçlara itiraz sayım sürecini yavaşlatır mı? Gündem Koray Aydın kimdir? Siyaset Ersin Beyaz kimdir? Siyaset