DEM Partili Gergerlioğlu Akın Öztürk'e sahip çıktı! FETÖ destek verdi

DEM Partili Gergerlioğlu, Mecliste yaptığı konuşmasında FETÖ'cü Akın Öztürk'ün masum olduğunu iddia etti. Gergerlioğlu'na firari Arslan'dan destek gecikmedi.

Abone ol

DEM Parti Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, TBMM'de yaptığı konuşmasında FETÖ'nün 15 Temmuz 2016 Darbe Girişimi'nin etkin isimlerinden Akın Öztürk'ün masum olduğunu iddia etti. Öztürk, darbe girişimindeki rolü nedeniyle gıyabında görülen mahkemece 138 kez ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkum edilmişti.

Gergerlioğlu'nun sözlerine destek firari FETÖ'cü Adem Yavuz Arslan'dan geldi. Arslan, Gergerlioğlu'nun konuşmasını sosyal medya hesabından paylaştı.

Gergerlioğlu'nun tepki çeken ifadeleri tam olarak şöyle:

- Hatta bu ülkede darbenin bir numarası ilan edilen Akın Öztürk hakkındaki dosyalara baktığımız zaman çok önemli şaibeler olduğunu görüyoruz bu darbe hakkında. Şimdi, darbenin bir numarası ilan edilen bir kişi var ama araştırdığınızda -dosyaları ayrıntılı bir şekilde araştırdım- darbeyle falan alakasının olmadığı ortaya çıkıyor aslında. Bakın, kamera kayıtları var, HTS kayıtları var. Akın Öztürk, 3 Temmuz-15 Temmuz arasında İzmir Gümüldür’de kamp için izin almış, orada tüm kayıtlar var. Fakat iddiaya, gizli tanık iddialarına göre yurtta sulh konseyinin 7, 8, 9, 10 Temmuz’daki toplantılarına katılmış fakat o sırada İzmir'de. 15 Temmuz gününe geliyoruz, kendisi Kore’den eşiyle dönmüş, İzmir'den Akıncı Üssü’ne kızının, torununun olduğu yere gidiyor ve oraya tatil kıyafetiyle gidiyor, tişörtüyle, pantolonuyla, gündüz saatlerinde.
Tarikat lideri Alparslan Kuytul Doğu Perinçek'i hedef aldı Siyaset "Emperyalizm LGBT dayatmasıyla olimpiyatı da çürüttü" Siyaset Ersoy Dede: "Zorlamayın Perinçek'ten darbeci çıkmaz" Siyaset CHP'nin torpil listesi ortaya çıktı Siyaset