Cumhurbaşkanı'ndan başörtüsünde anayasal düzenleme açıklaması

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan dünyanın karşı karşıya kalacağı enerji ve gıda krizine ilişkin konuştu. Erdoğan, Prag'daki liderler zirvesinde ülke başkanlarının "'Bu kışı nasıl atlatacağız?" endişesini dillendirdiklerini söyledi. Cumhurbaşkanı'nın gündeminde başörtüsü için Anayasal düzenleme de vardı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 2022-2023 Akademik Yıl Açılışında konuştu:

- Bu yıl sonu, önümüzdeki yılbaşı gibi Karadeniz'den doğal gazı da çıkardığımız anda bunun tadına doyum olmaz.

 Erdoğan'ın gündeminde Rusya'yı ekonomi ile tehdit eden ülkelerin kış aylarında yaşayacağı enerji krizi vardı:

- Nitekim son Prag zirvesinde liderlerden bunu dinledim: 'Bu kışı nasıl atlatacağız, bu kışı nasıl geçireceğiz?' Hepsi bunu anlatıyorlar. 'Bizim böyle bir sorunumuz yok' dedim. Liderler sadece anı düşünüyorlardı. Ama bir diğer tarafta Rusya Ukrayna arasındaki gelişmeleri maalesef aklı selim ile değerlendirmiyorlardı.

 Dünyanın yaşadığı gıda krizini de değerlendirdi Erdoğan:

- Afrika'dan Asya'ya milyarca insan temel gıda maddelerine dahi ulaşmakta zorluk çekmektedir. Elbette son 50-60 yılın en yüksek seviyelerine ulaşan enflasyon rakamları batılı ülkelerde yaşayanlar dahil herkesi zorluyor, bunaltıyor.

Erdoğan, CHP'nin çıkışının ardından başlayan başörtüsüne Anayasal düzenlemedeki çalışmalar hakkında da değerlendirmelerde bulundu:

- Yasal düzenlemeye ihtiyaç yokken çıktı 'yasal düzenleme yapalım' dedi. Yasal düzenlemeye ihtiyaç yok. Senin yanında hiç hukukçu yok mu? Bu işler aşıldı artık. Şimdi burada yapılması gereken bir şey var. Eğer samimiysen, eğer dürüstsen gel anayasa değişikliğini yapalım ve bunu tamamen masadan kaldıralım. Bugünkü kabine toplantımızda Adalet Bakanımız yaptıkları çalışmayı bizlere sunacaklar.
HDP'den polis teşkilatı itirafı Siyaset Türkiye Gençlik Birliği 2. Olağanüstü Kongresi - 8 Ekim 2022 Siyaset Hakkari'de HDP'nin yasadışı yürüyüşüne geçit verilmedi Siyaset CHP belediye işçilerine sırt çevirdi Siyaset Vatan Partililer bayramlaştı! Siyaset MHP ve İyi Parti arasında "evine dön" tartışması Siyaset Bahçeli'den İyi Parti'ye bir çağrı daha Siyaset CHP-İyi Parti gerginliği tırmanıyor! Siyaset Sezgin Tanrıkulu da değişim kervanında Siyaset İstanbullu 4,5 senedir çile çekiyor! Siyaset İşte İmamoğlu'nun dört yıllık karnesi! Siyaset Altılı masa ittifak yapacak mı? Siyaset