CHP'li vekillerin mahkeme baskınında sıcak gelişme

Yalova 2. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılamaya müdahale ettikleri gerekçesiyle CHP'li milletvekilleri Ali Mahir Başarır, Seyit Torun ve Turan Aydoğan hakkında hazırlanan fezleke Cumhurbaşkanlığına gönderildi.

Abone ol

Yalova 2. Ağır Ceza Mahkemesinin 2020/145 esas sayılı dosyasının 27 Ekim 2022 tarihli duruşmasına izleyici olarak katılan CHP Milletvekilleri Ali Mahir Başarır, Seyit Torun ve Turan Aydoğan'ın duruşma sırasında yargılamaya müdahale etmeleri, mahkeme heyetine hakaret ve tehditvari sözler sarf etmeleri ve kürsüye yürümeleri ile ilgili olarak Yalova Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatılmıştı.

Söz konusu soruşturma dosyası daha sonra yetkisizlikle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına gönderildi.

Cumhuriyet Başsavcılığınca yapılan soruşturma sonucunda adı geçen milletvekilleri hakkında duruşma hakimlerine alenen hakaret ve adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs suçlarından dolayı ayrı ayrı tanzim edilen fezlekeler, TBMM Başkanlığına sunulmak üzere Adalet Bakanlığına gönderilmişti.

Alınan son bilgiye göre CHP'li milletvekilleri Ali Mahir Başarır, Seyit Torun ve Turan Aydoğan hakkındaki fezleke Cumhurbaşkanlığına gönderildi.

Erdoğan: "CHP Meclis'teki teröristlerle kol kola" Siyaset Vedat Milor 6'lı masayla alay etti Siyaset Meral Akşener'in başdanışmanı istifa etti Siyaset Özgür Bursalı: "NATO'da kalan Türkiye'ye güvenlik yok" Siyaset