Cem Vakfı'ndan AVF'den ayrılma kararı: ''Aleviliğe ihanet ettiniz''

Cem Vakfı, Alevi İslam anlayışını "Ali'siz Aleviliğe" dayandıran Alevi Vakıfları Federasyonu'ndan ayrıldı. Açıklamayı Vakfın Başkanı Prof. Dr. İzzettin Doğan yaptı. Doğan, "Büyük emeklerle kurduğumuz AVF'ye ihanet ettiğiniz için Cem Vakfı olarak ayrıldığımızı bildiriyoruz" ifadelerini kullandı.

Cem Vakfı, kuruluş amaçlarına göre hareket etmeyen Alevi Vakıfları Fedarasyonu'ndan ayrıldığını duyurdu.

"AVF'YE İHANET EDİLDİ"

Açıklamayı Cem Vakfı Başkanı Prof. Dr. İzzettin Doğan, yaptı. Doğan, büyük emeklerle kurulan AVF'ye ihanet edildiğini ifade etti:

- Federasyon kuruluş amaçlarına göre çalışmalarınızı düzenlemediğiniz ve Alevi İslam anlayışını "Alisiz Aleviliğe" dayandıran tasarruf ve beyanlarınız ve inançtan çok siyasi davranışlarınıza büyük emeklerle kurduğumuz AVF'ye ihanet ettiğiniz için Cem Vakfı olarak; AVF'den ayrıldığımızı, Kurucu Onursal Başkanı Olarak AVF'den ayrıldığımı, AVF'ye geçici olarak tahsis ettiğimiz AVF Genel Merkez binasını en kısa sürede tahliye etmenizi, Cem Vakfı'na teslim etmenizi bildiririm.

Son zamanlarda siyasi olarak öne çıkmaya çalışan Alevi Vakıfları Federasyonu HDP'ye desteğiyle Alevilerin de tepkisini çekmişti.

AYM Başkanı'ndan iş yükü bahanesi Siyaset Buldan'ın Cumhuriyet'i hedef alan sözlerine tepki Siyaset Vatan Partisi köylülerin sorunlarına çözüm arıyor Siyaset CHP belediye işçilerine sırt çevirdi Siyaset Vatan Partililer bayramlaştı! Siyaset MHP ve İyi Parti arasında "evine dön" tartışması Siyaset Bahçeli'den İyi Parti'ye bir çağrı daha Siyaset CHP-İyi Parti gerginliği tırmanıyor! Siyaset Sezgin Tanrıkulu da değişim kervanında Siyaset İstanbullu 4,5 senedir çile çekiyor! Siyaset İşte İmamoğlu'nun dört yıllık karnesi! Siyaset Altılı masa ittifak yapacak mı? Siyaset