Binali Yıldırım'dan Yeniden Refah açıklaması

AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, Yeniden Refah Partisi'ne 'sadece nezaket ziyareti' yaptıklarını söyledi. Yıldırım, Yeniden Refah Partisi'nin ittifak için ailenin korunmasına dair 6284 sayılı kanunu şart koştuğu iddialarıyla ilgili olarak da "Bu detayları hiç konuşmadık" dedi.

Abone ol

AK Parti Başkanvekili Binali Yıldırım, A Haber'den Aslı Bilger Kutludağ'ın sorularını yanıtladı. Yıldırım, Yeniden Refah Partisi ile yapılan görüşmenin ayrıntılarını paylaştı. Yıldırım, Yeniden Refah Partisi'ne 'sadece nezaket ziyareti' yaptıklarını söyledi. Yeniden Refah Partisi'nin ittifak için ailenin korunması ve kadına karşı şiddetin önlenmesine dair 6284 sayılı kanunu şart koştuğu iddialarıyla ilgili olarak da "Bu detayları hiç konuşmadık" dedi.

Binali Yıldırım şu ifadeleri kullandı:

- Seçim takvimi ilerledikçe ittifaklara yönelik çalışmalar da hızlandı. Bu bağlamda Cumhur İttifakı diğer ittifak bir takım çalışmaları gerçekleştiriyor. Bu kapsamda Yeniden Refah Partisi'ne bir ziyaret gerçekleştirdik geçtiğimiz hafta. Ve birlikte seçim ittifakı olarak Cumhurbaşkanımızı desteklemek adına birlikte hareket edeceğimiz yönünde onlara da davet yaptık.
- Zannediyorum bu davetimiz orada da olumlu yankı buldu ve bu hafta içerisinde bununla ilgili bazı gelişmeler olacak. Onlar da parti merkezimize ziyarette bulunacaklar. Ondan sonra bu yönde çalışmalarımız devam edecek. Amaç Türkiye'nin 14 Mayıs seçimine giderken daha kapsayıcı bütün kesimlerin desteğini alarak önümüzdeki dönemde hem bölgesel hem küresel hem de ülkemizin hedeflerini gerçekleştirecek güçlü bir Cumhurbaşkanlığı seçimini gerçekleştirmek. Ve Cumhurbaşkanımızı tekrar Türkiye Yüzyılı'nda iş başında getirmek. Gayemiz budur.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Doğan Aydal, Cumhur İttifakı’na katılım için içerisinde '6284 sayılı kanunun kaldırılmasını da öngören şartlarını AK Partiye ilettiklerini ve kendilerine "Hiçbir problem yok" yanıtı verildiğini söylemişti. Ailenin korunması ve kadına karşı şiddettin önlenmesine dair kanunun kaldırılması talebi, kamuoyunda tepki çekmişti.

Öte yandan Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, Ak Parti Genel Merkezinde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile görüştü. “Cumhurbaşkanı adayımız Erdoğan’dır” diyen Destici, genel seçimlere ise parti olarak gireceklerini söyledi.

81 ile seçim genelgesi gönderildi Siyaset AK Parti'de aday adaylığı süreci başladı Siyaset CHP'de aday adaylığı süreci başladı Siyaset AK Parti Hüda Par ile görüşecek Siyaset