Bakan Akar'dan o ülkeye tepki: "Bu aşağılık saldırıyı..."

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Danimarka'da Kur'an-ı Kerim ve Türk bayrağına yapılan saldırıyı kınadı. "Bu eylemlere sessiz kalarak bu şarlatanlara göz yumanları suç ortakları ilan ediyoruz." dedi. Konuyla ilgili Dışişleri Bakanlığı'ndan da açıklama geldi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Danimarka'da Kur'an-ı Kerim ve Türk bayrağına yapılan saldırıya ilişkin açıklama yaptı.

Hatay'ın Yayladağ ilçesinde depremzedelerle yaptığı iftar sonrası konuşan Akar, "Bu küstah ve aşağılık saldırıyı gerçekleştiren insanlıktan çıkmış, kin ve nefretle kudurmuş mahlukları şiddetle lanetliyoruz." dedi.

"Eylemlere duyarsız ve sessiz kalarak bu şarlatanlara göz yuman, cezasız bırakarak bunları adeta suça teşvik edenleri de suç ortakları olarak ilan ediyoruz." ifadesini kullandı.

Konuyla ilgili Dışişleri Bakanlığı'ndan da açıklama geldi:

- Danimarka’da kutsal kitabımız Kur’an-ı Kerim’i ve şanlı Bayrağımızı hedef alan aşağılık, barbarca ve iğrenç saldırıyı milletimiz ve insanlık adına telin ediyoruz. Danimarka’nın insanlığın ortak değeri haline gelmiş kutsallara saldırıya “ifade özgürlüğü” diyerek izin vermesi nefret suçuna ortak olmaktır. İnsanlık suçudur. Bu terörist, alçak saldırıya müsaade eden NATO üyesi de olan Danimarka’nın bu sorumsuz tutumu hem müttefiklik ruhuna hem de evrensel değerlere aykırıdır. Bu yanlış tutum kendi halkının da barış iklimine zarar verecektir. Danimarka yanlıştan hemen dönmeli, medeni ülkeleri örnek almalı ve bu nefret suçunu işleyen mahluklardan derhal hesap sormalıdır.
CHP'nin FETÖ vaadi Siyaset İyi Parti'nin yaygarası boşa çıktı Siyaset "Meclis çatısı NATO çatısı oldu" Siyaset CHP belediye işçilerine sırt çevirdi Siyaset Vatan Partililer bayramlaştı! Siyaset MHP ve İyi Parti arasında "evine dön" tartışması Siyaset Bahçeli'den İyi Parti'ye bir çağrı daha Siyaset CHP-İyi Parti gerginliği tırmanıyor! Siyaset Sezgin Tanrıkulu da değişim kervanında Siyaset İstanbullu 4,5 senedir çile çekiyor! Siyaset İşte İmamoğlu'nun dört yıllık karnesi! Siyaset Altılı masa ittifak yapacak mı? Siyaset