Bahçeli: ''Askere düşmanlık, düşmana askerliktir''

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Kızılcahamam'daki kampın son gününde gündeme dair açıklamalar yaptı. Türk ordusunu hedef alan CHP Genel Başkanı'na da "Tekrar ifade ediyorum ki, askere düşmanlık, düşmana askerliktir" sözleriyle tepki gösterdi.

MHP 2 gün süren "seçim" kampını Ankara Kızılcahamam'da tamamladı. Kurmaylarıyla birlikte kampta olan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, son gün gündeme ilişkin açıklamalar yaptı. Bahçeli, seçimlere giderken ABD'den gelen tehditlere dikkat çekti. Amerikan derin devletinin önemli yayınlarından Foreign Policy'in 2023 seçimleri için "kan banyosu" tehdidine yanıt verdi:

- Seçimi kan gölüne çevirmek için pusuda bekleyenler aklını başına alsın, yol yakınken cinayet ve melanet hazırlığından vazgeçsin. Böylesi bir karanlığa izin vermeyeceğiz, oyuna gelmeyeceğiz, 2023’e leke sürdürmeyeceğiz. Buna rağmen üzerimize gelen olursa, inat ve ısrarla tahrik sürecini körükleyen çıkarsa, bu vahim saldırının fail ve figüranları layık oldukları bedeli ödemekten de kurtulamayacaklardır.

Bahçeli, Türk Silahlı Kuvvetleri'ni hedef alan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na da tepki gösterdi:

- Tekrar ifade ediyorum ki, askere düşmanlık, düşmana askerliktir. Milliyetçi Hareket Partisi Türk Silahlı Kuvvetleri’nin en alt rütbeden en üstüne kadar yanındadır, komuta kademesinin de sonuna kadar arkasındadır. Kılıçdaroğlu, Yeni Nesil Fırtına Obüslerinin yoldaşlarını, terörist yakınlarını birer birer patlatacağını unutmasın, milli güvenliğimize yan bakanların hesap ve hayati hata içinde olduğunu da güdük aklından çıkarmasın.

Altılı Masa'daki adaylık krizi de Bahçeli'nin gündemindeydi:

- Altılı masa darmadağındır. Her bir parti kendi çıkarının, kendi ikbalinin, kendi gizli gündeminin peşine düşmüştür. Serok ve selamsız Babacan başta olmak üzere, tüm zillet partileri altılı kumar masasına çökmüşler, ne üteriz, nasıl hileyle muhatapları zorda bırakırız arayışına girmişledir. Türk siyaset ve demokrasisi adına utanç verici bir tablo karşımızdadır.

Bahçeli, 2023 yılında yapılacak seçimlere yönelik de konuştu. Seçim tarihi için bahar ayını işaret etti:

- Bildiğiniz ve takip ettiğiniz üzere, Cumhurbaşkanı ve Milletvekili Genel Seçimleri için geri sayım başlamıştır. Önümüzdeki bahar mevsimi aynı zamanda sandık ve seçim mevsimidir. Türk milleti 2023 seçimlerinde geçmişin dürüst muhasebesini yaparak geleceğini oylayacaktır.
"Saldıranlar ya ajandır ya haindir ya embesildir" Siyaset "Eşit değilsek herkes kendi yoluna" Siyaset HDP'den Deva Partisi hamlesi Siyaset CHP belediye işçilerine sırt çevirdi Siyaset Vatan Partililer bayramlaştı! Siyaset MHP ve İyi Parti arasında "evine dön" tartışması Siyaset Bahçeli'den İyi Parti'ye bir çağrı daha Siyaset CHP-İyi Parti gerginliği tırmanıyor! Siyaset Sezgin Tanrıkulu da değişim kervanında Siyaset İstanbullu 4,5 senedir çile çekiyor! Siyaset İşte İmamoğlu'nun dört yıllık karnesi! Siyaset Altılı masa ittifak yapacak mı? Siyaset