AYM'nin HDP kararı ne olacak?

Vatan Partisi’nin HDP’nin kapatılması için başlattığı vatan nöbeti Anayasa Mahkemesi (AYM) önünde devam ediyor. Vatan Partisi ise AYM önündeki nöbetine devam ediyor. Vatan Partisi bugün saat 13.00'de AYM önünde buluşacak.

Vatan Partisi’nin HDP’nin kapatılması için başlattığı vatan nöbeti Anayasa Mahkemesi (AYM) önünde devam ediyor. AYM önünden son gelişmeleri Ulusal Kanal Muhabiri Seda Akyüz aktardı.

Anayasa Mahkemesi’nde kritik bir görüşme yapılacağını aktaran Akyüz, HDP’ ye yapılan mali yardımların kesileceği, hesaplara bloke konulacağını ve Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahin’in talebinin gerekçelendirdiğini belirtti. AYM ‘de talep üzerine genel kurulda görüşme yapıldı. Kararın bugün akşam saatlerinde açıklanması bekleniyor.

Vatan nöbetinin HDP kapatılana kadar devam edeceğini belirten Akyüz, toplantıda gündem maddelerine geçileceğini söyleyerek hazine yardımlarının ocak ayının ilk on gün içinde gerçekleştiği için görüşmenin kritik bir yere sahip olduğunu ifade etti.

Kapatma davası süreci için 10 Ocak 2023 tarihinde Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahin’in sözlü açıklama yapacağını ve AYM önünde HDP’li yetkililerin de sözlü bir savunma sunacağını kaydetti.

Vatan nöbeti için saat 13.00’te AYM önünde Vatan Partisi nöbetini sürdürmeye devam edecek.

Savunma Sanayi Zirvesi'ne PKK engeli Siyaset Süleyman Soylu'dan Ekrem İmamoğlu'na telefon yanıtı Siyaset "Görevden almayacağız, işine devam edecek" Siyaset CHP belediye işçilerine sırt çevirdi Siyaset Vatan Partililer bayramlaştı! Siyaset MHP ve İyi Parti arasında "evine dön" tartışması Siyaset Bahçeli'den İyi Parti'ye bir çağrı daha Siyaset CHP-İyi Parti gerginliği tırmanıyor! Siyaset Sezgin Tanrıkulu da değişim kervanında Siyaset İstanbullu 4,5 senedir çile çekiyor! Siyaset İşte İmamoğlu'nun dört yıllık karnesi! Siyaset Altılı masa ittifak yapacak mı? Siyaset