Altılı Masa'da aday krizi: Kavga Cumhuriyet'in manşetine yansıdı

Altılı Masa'da aday krizi derinleşiyor. Millet İttifakı'ndaki cumhurbaykanı adayı halen belirlenemedi. Tartışma Cumhuriyet Gazetesi'nin manşetine yansıdı. Cumhuriyet Gazetesi Kemal Kılıçdaroğlu'ndan yana tutum aldı.

Abone ol

Cumhurbaşkanlığı ve Genel Seçim tarih açıklandı. Seçimler 14 Mayıs'ta yapılacak. Ancak Millet İttifakı halen cumhurbaşkanı adayını belirleyemedi.

Millet İttifakı'nın belli bir isim üzerinde anlaşamadığı ve tartışmanın devam ettiği belirtiliyor.

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in cumhurbaşkanı adayı olarak İmamoğlu'nu desteklediği, CHP Genel Başkanı Kemal KIlıçdaroğlu'nun da buna karşı çıktığı biliniyor.

Öte yandan masanın gizli ortağı HDP kendi cumhurbaşkanı adayları ile seçime gireceklerini açıklamış olsa da bazı HDP'li siyasetçiler Kılıçdaroğlu'nu destekleyebileceklerini ifade etti.

Altılı Masa'da aday krizi CHP'ye yakın medyada da yaşanıyor. CHP'ye yakın medya bölünmüş durumda. Bir kısım Kılıçdaroğlu'nu öne çıkarırken diğer bir kısım İmamoğlu'nu destekliyor.

Cumhuriyet Gazetesi 20 Ocak'ta "İbre Kemal Bey'den" yana manşetiyle çıktı. Haberde Ekrem İmamoğlu hakkında davalar ve siyasi yasak kararı hatırlatıldı. Mansur Yavaş'ın HDP'den destek alamayacağı ifade edildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan seçim açıklaması Siyaset Özdağ ağzındaki baklayı çıkardı Siyaset Konu: ABD ile ilişkier ve NATO Siyaset Bozdağ'dan seçim yasası açıklaması Siyaset