Altılı Masa dağıldı

ABD’nin seçim planı çıkmaza girdi. İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Altılı Masa'dan çekildiklerini açıkladı. Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, ABD'nin Cumhurbaşkanlığı adaylığında Kemal Kılıçdaroğlu'nun üstünü çizdiğini ve Akşener öncülüğünde Altılı Masa'nın dağılacağını söylemişti.

Abone ol

ABD’nin Altılı Masa planı çıkmaza girdi. Cumhurbaşkanlığı yarışını terk edip birbirleriyle yarışa giren altılı masa dağıldı.

Altılı Masa’nın 12’nci toplantısının ardından İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Genel İdare Kurulu’nu topladı. Toplantının ardından açıklama yapan Akşener, 6’lı masadan çekildiklerini duyurdu:

- Üzülerek söylüyorum ki dün itibarıyla altılı masa artık millet iradesini kararlarına yansıtma kabiliyetini kaybetmiştir.
- Bu vesileyle, anlamış olduk ki; şahsi hırslar, Türkiye’ye tercih edilmiştir. Ceketimi assam aday ederim diyenlerin karşısında dimdik duruyoruz, durmaya da devam edeceğiz. Geldiğimiz noktada İyi Parti bir kıskaca alınmış, dayatmaya mecbur bırakılmış, ölümle sıtma arasında tercihe zorlanmıştır ve elbette buna boyun eğmeyecektir.

 Akşener, masada Cumhurbaşkanı adayı olarak Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu aday olarak önerdiğini söyledi:

- Ancak maalesef ve maalesef; bu görüş ve önerilerimiz, masadaki paydaşlar tarafından, kesin bir biçimde reddedildi. Yani milletimizin haklı beklentilerini, Masa’nın kararlarına, yansıtma çabamız reddedildi. Ve 6’lı masanın, son toplantısında, bir “anlayışa” varıldı

Akşener, İmamoğlu ve Yavaş’a da adaylık için çağrı yaptı:

- Ne mutlu size ki; Milletimiz, gayretlerinizi gördü, yanınızda durdu. Milletimiz, samimiyetinizi anladı, başının üstünde taşıdı. Milletimiz, sizleri sevdi, bağrına bastı. Ve bugün de; çok kritik bir kırılmanın eşiğinde, sizi göreve çağırıyor.

 Vatan Partisi Genel Başkanı Dr. Doğu Perinçek, ABD'nin Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda Kemal Kılıçdaroğlu'nun üstünü çizdiğini ve Meral Akşener öncülüğünde Altılı Masa'nın dağılacağını söylemişti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da Akşener’in açıklamalarıyla ilgili soruya yanıt verdi. “Hiç merak etmeyin bütün taşlar yerine oturacak” dedi:

- Hiç meraklanmayın bütün taşlar yerine oturacak. Yolumuza devam ediyoruz.
İyi Partili Milletvekili'nden dikkat çeken açıklama Siyaset Türkiye Ulusal Risk Kalkanı Toplantısı Siyaset İyi Parti'nin cumhurbaşkanı toplantısı sona erdi Siyaset İyi Parti'de olağanüstü toplantı Siyaset