Alman dergisi Erdoğan’ı hedef aldı: "Kundakçı Erdoğan"

İngiliz The Economist dergisinin ardından şimdi de Alman Stern dergisi Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ı hedef aldı.

The Economist'in ardından Alman Stern dergisi de Türkiye'de yaklaşan seçimle ilgili analiz yayımladı. Hedefte ise Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan vardı.

Stern,"Kundakçı Erdoğan" Erdogan Brandstifter kapağı ile okurlarının karşısına çıktı.

Analizde "Erdoğan iktidarda kalabilmek için vicdansızca çatışmalar çıkarıyor: Kendi ülkesinde, Suriye'de ve ayrıca Almanya'da" ifadelerine yer verildi.

Erdoğan'ın uluslararası sahnede boy gösterdiğini belirten Stern dergisi, "...ama evinde güç için amansızca savaşması gerekiyor" yorumunda bulundu.

Erdoğan'ın Ukrayna'dan Suriye'ye birçok ipi elinde tuttuğunu da ileri süren Alman dergisi yazıda "Erdoğan bir seçim yenilgisini kabul eder mi? Partisi ortağı MHP askeriye ve emniyet güçlerine öylesine yerleşmiş durumda ki, kimi uzmanlar onun halkın aksi yöndeki tercihine rağmen iktidarda kalabileceğine dair spekülasyonlar yapıyor." ifadelerini de kullandı.

İngiltere merkezli medya kuruluşu The Economist, geçen hafta yayınladığı kapağında, "Türkiye diktatörlüğün eşiğinde" manşetini atmış, Ay'ın içinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın silüetini yerleştirmişti.

Rusya'dan Yunanistan'a ABD tepkisi: "Ekonomik sonuçları olacak." Dünya Doğu Perinçek'ten 12 Eylül Sıkıyönetim Mahkemesi'nde çarpıcı sözler Siyaset Erdoğan’dan sanatta tek tipleştirme tepkisi Siyaset CHP belediye işçilerine sırt çevirdi Siyaset Vatan Partililer bayramlaştı! Siyaset MHP ve İyi Parti arasında "evine dön" tartışması Siyaset Bahçeli'den İyi Parti'ye bir çağrı daha Siyaset CHP-İyi Parti gerginliği tırmanıyor! Siyaset Sezgin Tanrıkulu da değişim kervanında Siyaset İstanbullu 4,5 senedir çile çekiyor! Siyaset İşte İmamoğlu'nun dört yıllık karnesi! Siyaset Altılı masa ittifak yapacak mı? Siyaset