AK Parti'de HDP ile temas tartışması

AK Parti heyeti PKK'nın temsilcisi HDP’yi Meclis'te ziyaret etti. Bu ziyarete bazı AK Partili isimlerden tepkiler gelirken bazı AK Parti yöneticilerinde de destek geldi.

AK Parti, PKK’nın meclisteki uzantısı HDP ile Meclis'te bir araya geldi.

HDP’yi kapatma davası sürerken AK Parti’nin HDP ile anayasa değişikliği görüşmesi yapması AK Parti Milletvekili Mehmet Metiner ve AK Parti MKYK üyesi Şamil Tayyar tarafından tepkiyle karşılanırken, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri ve AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu görüşmeleri destekledi.

AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu, HDP Eş Başkanı Pervin Buldan’ın Cumhuriyet’i yıkım olarak gören sözlerine rağmen, HDP ziyaretini “Cumhuriyetin 100.Yılına girerken yeni diyaloglara gerekçe üretmek daha iyi!” sözleriyle değerlendirdi.

‘Türkiye Yüzyılı’ vizyon belgesinin felsefesi üzerinden de ayrıca bakılabilir. Siyasi diyalogsuzluğa bahane üretmek en kolayı! Cumhuriyetin 100.Yılına girerken yeni diyaloglara gerekçe üretmek daha iyi! Yeter ki, HDP karşısına çıkan fırsatları,bu defa da ıskalamasın!”

Öte yandan AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri, AK Parti’nin Anayasa değişikliği için HDP ile görüşmesi hakkında dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Cevheri “HDP legal bir partidir, Onların da desteğine ihtiyacımız var” dedi

"ONLARIN DA DESTEĞİNE İHTİYACIMIZ VAR”

- Yani gidilmesi değil, bana göre gidilmemesi abestir. Gidilmemesi abestir tabii, dolayısıyla legal bir parti, kanunlara göre kurulmuş Türkiye Büyük Millet Meclisi çatısı altında faaliyet yapan, grubu var ve biz bir anayasa değişikliği yapacağız. Hem başörtüsü noktasında gerek takan gerekse takmayan her insanımıza bu özgürlüğü, bu ortamı sağlayacağız. Bir de aile birliği noktasında anayasa tekliflerimiz olacak. Orada HDP’nin de bir grubu var ve oyu var. Onların da desteğine ihtiyacımız var ki zaten onları da başörtüsüne destek verdi, deklare etmişlerdi.
Ethem Sancak: "Türkiye Cumhuriyeti, Kürt-Türk ortak yapımıdır" Siyaset Üreticilerin Milli Hükümeti İçin İktidara Toplantısı Siyaset Perinçek'ten seçim açıklaması Siyaset CHP belediye işçilerine sırt çevirdi Siyaset Vatan Partililer bayramlaştı! Siyaset MHP ve İyi Parti arasında "evine dön" tartışması Siyaset Bahçeli'den İyi Parti'ye bir çağrı daha Siyaset CHP-İyi Parti gerginliği tırmanıyor! Siyaset Sezgin Tanrıkulu da değişim kervanında Siyaset İstanbullu 4,5 senedir çile çekiyor! Siyaset İşte İmamoğlu'nun dört yıllık karnesi! Siyaset Altılı masa ittifak yapacak mı? Siyaset