ABD'nin adayı İmamoğlu: İşte 3 yıllık sicili

3 yıllık süreçte İstanbullulara verdiği hizmetle değil, Batı ve bölücülerle ilişkileri ile anılan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Mahkemenin verdiği 2 yıl, 7 ay, 15 gün hapis cezası ve siyaset yasağı kararının ardından bir kez daha sahneye sürüldü. İşte ABD’nin parlattığı Ekrem İmamoğlu sicili...

ABD ve Avrupa tarafından uzun yıllardır parlatılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu için Batı bir kez daha harekete geçti.  İşte  3 Yıldır yaptığı işlerle değil yabancı misyon temsilcileri ile yaptığı gizli görüşmelerle anılan İmamoğlu’nun sözde mağduriyet tablosu

(27 Aralık 2018)

Tarih 27 Aralık 2018 İmamoğlu, “İstanbul Ankara’dan yönetilmez” sözleriyle açıkladı adaylığını. Bu sözler, merkezi yönetimi reddeden neoliberal devlet karşıtlığının bir örneğiydi.

18 Nisan 2019 Kuzey Irak yönetiminin yayını Rudaw’a ilk roportajını veren İmamoğlu terör örgütü üyeliğinden tutuklanan eski HDP Genel Başkanı Selehanttin Demirtaş’ı takdir etmeyi unutmadı. "Demirtaş, Türkiye için fırsattı" dedi.

6 Haziran 2019 İmamoğlu tekrarlanan İstanbul seçimi ile ilgili Amerikan basını Wasington Post’a yazı yazdı.

- İmamoğlu davasının batı basınında geniş yer bulması da tesadüf değil. Tarih 24 Haziran 2019 İmamoğlu’nun başkanlığı yine yabancı basında sevinçle karşılandı. Alman Basını sürmanşeti “Erdoğan dönemi sona eriyor” başlığıyla attı.

İmamoğlu, 4 Temmuz 2019 seçim çalışmalarına Fener Rum Patriği Bartholomeos’u ziyaret ederek başladı. Tarih 21 Aralık 2021’i gösterdiğinde de İmamoğlu ekümenik iddiası olan Bartholomeos’u ekümenik sıfatıyla ağırladı

31 Ağustos 2019, İmamoğlu PKK'ya destekleri nedeniyle HDP'li belediye başkanlarının görevden alınmasına ve yerlerine kayyum atanmasına tavrını yaptığı ziyaretle gösterdi. İmamoğlu’nun PKK desteği burada bitmedi. 29 Aralık 2021’de de İmamoğlu'nun PKK/ KCK'nın amaçları doğrultusunda faaliyet yürüten Din Âlimleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'ni (DİAYDER) ziyaret ettiği görüntüler ortaya çıktı.

14 Kasım 2019 İmamoğlu göreve geldikten birkaç ay sonra İngiltere’ye gitti ve  Sevr’in mimarı Chatam House’u ziyaret etti. İmamoğlu finansal ve işbirliği için Londra’dayız dedi ve onlarca bankayı ziyaret etti. 

Yatırım Bankaları:
• Goldman Sachs, 
• JP Morgan,
• Morgan Stanley, 
• Citi Group
• , Credit Suisse,
• HSBC, Barclays.
 Fonlar:
• KKR, 
• 3i,
• BlackRock, 
• BlackStone,
• Standard Life Aberdeen, 
• Bridgepoint Capital Group.
 Yatırım Uzmanları: 
• Macquarie Infrastructure, 
• Brookfield Asset Management, 
• M&G Investments, 
• IFM Investors, 
• Carlyle Group, 
• Global Infrastructure Partners 

İmamoğlu’nun yabancı misyonlarla ilişkisi her geçen gün arttı. ABD’nin altılı masaya aday olarak tayin ettiği İmamoğlu’nun bu temasları parti içi adaylık krizini de derinleştirdi.

14 Ocak 2020, İmamoğlu,  ABD'nin eski Ankara Büyükelçisi David M. Satterfield, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Saraçhane'deki makamında görüştü.

27 Haziran 2020: Rand Corporation Raporunu yayımlandı, raporda şu ifadeler dikkat çekti: “Ekrem İmamoğlu'nun İstanbul Belediye Başkanı olarak kapsayıcı politikaları ve kararlı zaferi, 2023 genel seçimlerinde onu Erdoğan'ın en zorlu rakibi olarak öne çıkardı. (...) Erdoğan ve AKP’nin yenilmez olmadığını göstermiştir.”

13 Eylül 2021: İmamoğlu, Birleşik Krallık’ın yeni İstanbul Başkonsolosu Kenan Poleo’yu Saraçhane’deki makam odasında ağırladı.

22 Eylül 2020: ABD'nin eski Ankara Büyükelçisi David Satterfield ve İmamoğlu, 5 milyon dolarlık hibe anlaşmasına imza attı

21-22 Eylül 2021: İmamoğlu Yunanistan temaslarına başladı. Atina Belediye Başkanı Kostas Bakoyannis görüşmesiyle ilgili “İadeyi ziyaret için Atina'dayız. İki şehir arasındaki sıcak iş birliğini güçlendireceğiz.” mesajı paylaştı. İmamoğlu, bir gün sonra Atina'da Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis tarafından kabul edildi.

16 Ekim 2021: İmamoğlu’nun Diyarbakır ziyareti hem HDP'yle ittifak hem de parti içinde öne çıkma yarışı açılarından tartışıldı. Ziyaretlerinde HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar ile Parti’nin eski Muş milletvekili Sırrı Sakık ve HDP yöneticileri de yer aldı. Sergi İmamoğlu-HDP buluşmasını göz önüne getirdi.

7 Aralık 2021: İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İngiliz Büyükelçi Dominick Chilcott'u Saraçhane’de ağırladı.

7 Aralık 2021: Ekrem İmamoğlu'nun İBB Sosyal Hizmetler Daire Başkanı yaptığı danışmanı Yavuz Saltık, kumpas gazetesi Taraf'ın yazarı, FETÖ'den yargılanmış Ahmet Altan'ı evinde ziyaret etti.

15 Aralık 2021: Eski ABD Büyükelçisi David Satterfield, İmamoğlu'na veda ziyareti yaptı.

25 Ocak 2022: İmamoğlu’nun sosyal medya hesabından “1 saatlik mola” diye tarif ettiği yemekte, yanında İngiltere Büyükelçisi Dominick Chilcott’un da olduğu görüldü.

İmamoğlu'nun ihmalkarlığı Sayıştay raporunda : Çalışmayan araçlar Siyaset Vatan Partisi'nden Kuşadası Belediyesine istifa çağrısı Siyaset Perinçek'ten Erdoğan'a sert eleştiri Siyaset CHP belediye işçilerine sırt çevirdi Siyaset Vatan Partililer bayramlaştı! Siyaset MHP ve İyi Parti arasında "evine dön" tartışması Siyaset Bahçeli'den İyi Parti'ye bir çağrı daha Siyaset CHP-İyi Parti gerginliği tırmanıyor! Siyaset Sezgin Tanrıkulu da değişim kervanında Siyaset İstanbullu 4,5 senedir çile çekiyor! Siyaset İşte İmamoğlu'nun dört yıllık karnesi! Siyaset Altılı masa ittifak yapacak mı? Siyaset