2023 yılı Bütçesi Meclis'te görüşülmeye başladı

2023 yılı Merkezi Bütçesi Meclis'te görüşülmeye başladı. Plan ve Bütçe Komisyonu'ndaki görüşmelerde sık sık tartışmalar yaşandı. PKK'nın yasal uzantısı HDP teklif için "savaş bütçesi" ifadesini kullandı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin bütçe maratonu başladı. Plan ve Bütçe Komisyonu'nda ilk olarak teklifin geneli ile Sayıştay Raporları görüşüldü.

Bütçe görüşmelerinde sık sık olay çıkaran PKK'nın yasal uzantısı HDP'lilerin sözleri yine tartışmalara neden oldu. Görüşmelerde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun Gara'ya gittiğini söylediği HDP'li Dirayet Dilan Taşdemir söz aldı.

PKK'nın açılım talebini yineleyen Taşdemir, bütçe için “savaş, tank bütçesi” ifadelerini kullandı. Taşdemir’in ifadelerine üzerine Komisyon Başkanı Cevdet Yılmaz, HDP'li vekili uyardı. Yılmaz, “Bunu kabul etmiyoruz. Ülkemiz Meclis’ten aldığı yetkiyle teröre karşı bu operasyonları yapıyor" dedi.

PKK/HDP ve İyi Parti Brüksel'de buluştu Siyaset Mahir Ünal'a bir tepki de sanatçılardan Siyaset Canan Kaftancıoğlu Fincancı'yı korudu Siyaset CHP belediye işçilerine sırt çevirdi Siyaset Vatan Partililer bayramlaştı! Siyaset MHP ve İyi Parti arasında "evine dön" tartışması Siyaset Bahçeli'den İyi Parti'ye bir çağrı daha Siyaset CHP-İyi Parti gerginliği tırmanıyor! Siyaset Sezgin Tanrıkulu da değişim kervanında Siyaset İstanbullu 4,5 senedir çile çekiyor! Siyaset İşte İmamoğlu'nun dört yıllık karnesi! Siyaset Altılı masa ittifak yapacak mı? Siyaset