ANKA o ülkede test ediliyor

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) tarafından geliştirilen insansız hava aracı ANKA'nın Kazakistan'da test denemelerine başlandı.

Sarbaz.kz'te yer alan habere göre, Türk insansız hava aracı ANKA'nın denemeleri Jambıl eyaletindeki özel muharebe eğitim merkezi alanında yapılıyor.

Kazakistan askeri birliğinin uçuş ve mühendislik personeli tarafından gerçekleştirilen denemelere TUSAŞ temsilcileri de eşlik ediyor.

ANKA'nın askeri operasyon denemesi ise 2024'ün mart ayı ortasına kadar sürecek.

Denemelerin başarılı sonuçlanması durumunda ANKA, Kazak ordusunun envanterine dahil olacak.

Dolanan mühimmatlı Türk zırhlısı geliyor Savunma Teknolojileri Yerli kamikaze dronlar hidrojen itkiyle fırlatılmaya başlandı Savunma Teknolojileri Türkiye'nin yeni silahı "UÇA" Savunma Teknolojileri Milli Muharip Uçak KAAN Azerbaycan ile geliştirilecek! Savunma Teknolojileri Savunma sanayisinde dev buluşma! Savunma Teknolojileri KAPLAN ile hibrit tanka giden yol açıldı Savunma Teknolojileri Türkiye'nin İHA'larından PARS hedefi bulacak, DELİ vuracak Savunma Teknolojileri Türk zırhlısı YÖRÜK Savunma Teknolojileri İnsansız kara aracı BARKAN Savunma Teknolojileri İşte Türkiye'nin yeni silahı "UÇA"! Savunma Teknolojileri TCG Anadolu'nun nefes kesen eğitim anları! Savunma Teknolojileri Türkiye ve Azerbaycan orduları bu tatbikatta buluştu Savunma Teknolojileri