Yeni "Aile Hekimliği Yönetmeliği" taslağının ayrıntıları sızdı

Sağlık Bakanlığı yeni bir “Aile Hekimliği Yönetmeliği” taslağı üzerinde çalışıyor. Buna göre, hasta sayısı az olan hekiminin aldığı maaş da azalacak. Taslağa tepki gösteren Aile Hekimliği Çalışanları Sendikası Genel Başkanı Ahmet Kandemir, “Aile hekimliğini sürdürmek artık çok zor” dedi.

Abone ol

Sağlık Bakanlığı’nın üzerinde çalıştığı yeni "Aile Hekimliği Yönetmeliği" taslağının ayrıntıları sızdı.

Taslak yönetmeliğe göre hasta sayısı az olan hekiminin aldığı maaş da azalacak. Taslağa, Aile Hekimliği Çalışanları Sendikası Genel Başkanı Ahmet Kandemir'den tepki geldi. Kandemir, taslağın hekim haklarını korumadığını söyledi.

Ahmet Kandemir, bu tür taslakların meslekten kopuşları hızlandırdığını ifade etti.

Ahmet Kandemir, "Bu taslakta, ne yazık ki aile hekimliğinin sürdürülebilirliği açısından ciddi sorunlar var. Biz, bu taslağın hazırlanma sürecinde sahada aktif olarak çalışan aile hekimleri, sendikaları ve federasyonlarıyla birlikte hareket edilmesini isterdik. Ancak görüyoruz ki, şu an bu taslak bizlerle istişare edilmeden hazırlanmış ve yakında yürürlüğe gireceğine dair güçlü duyumlar alıyoruz. Aile hekimliği, koruyucu sağlık hizmeti veren bir sistemdir. Aile sağlığı merkezlerine gelen hasta sayısını azaltmaya yönelik çalışır, çünkü nüfusunu iyileştirmeye odaklanır. Hastayı iyileştirdiğimiz ve koruyucu sağlık hizmeti sunduğumuz için hastalanma süresi de azalır.

Bir hekimin ilgilendiği hasta sayısı ne kadar azalırsa, hastasıyla o kadar yakından ilgilenebilir ve ona daha fazla zaman ayırabilir. Bu durum hem hasta hem de hekim açısından daha olumlu ve daha verimli bir süreç sağlar. Ancak burada şu sorun ortaya çıkıyor: Hasta sayısını azaltırken, hekimler mali açıdan hak kaybına uğruyor. Umarız bu taslak bu haliyle resmileşmez ve bu süreçte geri adım atılır. Biz, aile hekimliğinin sürdürülebilir olabilmesi, vatandaşların daha kaliteli sağlık hizmeti alabilmesi ve meslektaşlarımızın haklarının korunması için her türlü desteği vermeye hazırız." dedi.

" dedi.

Enfeksiyon hastalıkları kapıda Sağlık Ne içtiğinizi biliyor musunuz? O liste herkesi şaşırttı Sağlık Alkol kullananlar dikakt: Bu 6 kanser çeşidi sizi bulabilir Sağlık Kasaplarda 'tek tırnaklı hayvan eti', balda tağşiş, pul biberde boya Sağlık