Yanlış botoks uygulamasında cezai yaptırım

Samsun'da faaliyet gösteren bir güzellik merkezi sahibi, yanlış uyguladığı botoks işlemi nedeniyle yargılandığı davada, "taksirle yaralama" suçundan 1500 lira adli para cezasına çarptırıldı.

Abone ol

 İlkadım ilçesinde yaşayan 60 yaşındaki Zafer H, daha önce tanıdığı güzellik merkezi sahibi G.G.Y'nin işletmesine giderek botoks yaptırdı. İşlemi beğenmeyen Zafer H, kısa süre sonra aynı merkezde tekrar botoks yaptırdı ve bu işlem sonrasında yüzünde yara oluştu.

Zafer H'nin şikayeti üzerine G.G.Y. hakkında Samsun 10. Asliye Ceza Mahkemesinde dava açıldı. Cumhuriyet Savcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, bilirkişi raporuna göre, botoks işleminin hekim olmayan ve bu işlemi yapmaya yetkisi bulunmayan şüpheli tarafından yapıldığı için komplikasyonların meydana geldiği belirtildi.

İddianamede, şüphelinin kusurlu olduğuna dair şu değerlendirmelerde bulunuldu: "Taraflar arasında uzlaştırma işlemi, müştekinin uzlaşma teklifini kabul etmemesi ve şüphelinin yasal süresinde tebligata dönüş yapmaması nedeniyle olumsuz sonuçlandı. Müştekinin ifadesi, şüphelinin ifadesi, adli rapor ve bilirkişi raporu birlikte değerlendirildiğinde, şüphelinin 'taksirle bir kişinin yaralanmasına neden olma' suçunu işlediğine dair yeterli şüphe oluşmuştur."

Zafer H, duruşmada, tanıdığı G.G.Y'nin güzellik merkezinde bin lira karşılığında botoks yaptırdığını belirterek, "İşlem sonucunda yüzümde ve sağ gözümde kısılma ve akıntı oluştu. Sonrasında beni arayarak, son kullanma tarihi geçmiş ürün kullanmış olmaları nedeniyle yan etkilerin meydana geldiğini söyledi ve yeni ürünlerle botoks işlemini yenilemek üzere çağırdı. Hem göz çevreme hem de dudak kenarlarına dolgu yaptı," dedi.

G.G.Y. ise suçlamaları reddederek, Zafer H'ye sadece cilt bakımı yaptığını öne sürdü. G.G.Y, "Zafer H. botoks yapılmasını istemesine rağmen ben sadece cilt bakımı yaptım ve bu işlem için kendisinden ücret almadım. Suçu işlemediğim için zararı gidermek istemiyorum. Beraatimi talep ediyorum," dedi.

Mahkeme, sanık G.G.Y'nin Zafer H'ye karşı "taksirle yaralama" suçunu işlediği gerekçesiyle 90 gün hapis cezası karşılığı adli para cezasına hükmederken, bu cezanın geleceği üzerindeki etkisi göz önünde bulundurularak 1500 lira adli para cezasına çevrilmesine karar verdi.

Dikkat! Salgın var Sağlık Bingöl’de kene paniği: 1 ayda 2 kişi hayatını kaybetti Sağlık Korona tehlikesi yeniden kapıda! Sağlık Bu üründen uzak durun! O ülkede 5 kişi hastaneye kaldırıldı Sağlık