Tavuğun piştiğini nasıl anlarsınız? Gıda termometresi kullanımı ve diğer işaretler
Evde tavuk yapmak, hemen hemen her yemeğe protein ve harika bir lezzet katmanın kolay, sağlıklı ve çok yönlü bir yoludur. Tek sorun, tavuğun tamamen piştiğinden emin olmanız gerektiğidir, aksi takdirde o lezzetli tavuk göğsü dolması kötü bir gıda zehirlenmesi vakasına dönüşebilir.
Haberin devamı için tıklayınızBİLMENİZ GEREKENLER
· Tavuğunuzun en kalın kısmının en az 165 °F (74 °C) olduğunu
kontrol etmek için dijital bir gıda termometresi kullanın. Bu,
pişip pişmediğini anlamanın en iyi yoludur.
· Sert bir doku, tavuktan akan berrak veya beyazımsı meyve suları
ve beyaz veya çok açık pembe bir iç et rengi gibi diğer pişme
belirtilerini arayın.
· Kemikli parçalar için birkaç dakika fazladan pişirme süresi
tanıyın. Tavuk donmuşsa, piştiğinden emin olmak için sıcaklığı
düşürün ve pişirme süresini iki katına çıkarın.