SMA tarama programı verileri açıklandı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, SMA tarama programı kapsamında 760 bin bebek ve 601 bin erişkinde tarama yapıldığını açıkladı. Koca, "SMA'ya karşı yeni bir dönemdeyiz" dedi.

Evlilik öncesi çiftlerde yeni doğan bebekler için SMA taraması programı, 2022 Mayıs ayında başlatılmıştı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ilk verileri açıkladı.

Buna göre, bugüne kadar 760 bin 789 bebek ile 601 bin 507 erişkinde SMA taraması yapıldı. Tanı konan bebeklerin uygun olanları için erken dönemde tedavi şansı elde edildi.

Tanı konan ve Nusinersen tedavisinin yükleme dozu tamamlanan bebeklerde ilk 6 ayda sağ kalım oranı yüzde 100 olarak gerçekleşti.

“SMA'ya karşı yeni bir dönemdeyiz” diyen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, SMA konusunda toplumsal bilincin önemine vurgu yaptı. Vatandaşları, SMA tarama programına katılmaya çağırdı.

SMA taraması için Aile Sağlığı Merkezlerinde kan örneği vermek yeterli....

Geleneksel şifalar kayıt altına alınıyor Sağlık Sağlık Bakanlığı’ndan “Strep-A” uyarısı Sağlık Çocuk Diyabet hastalığında ne yapmalı? Sağlık DMD hastaları tedavi için bir umut istiyorlar Sağlık THY'den otizmli yolculara rapor şartı Sağlık Güneş kremi alırken dikkat! Sağlık Güneş çarpmalarına dikkat! Sağlık Keneyi hafife almayın! Sağlık Havuzlarda ana bakımların tam zamanı Sağlık Sıcaklar arttı kan stokları azaldı! Sağlık Sıcak havalarda enfeksiyonlardan nasıl korunulur? Sağlık Lazerle "ben" aldırmak isteyenler dikkat Sağlık