Salgın krizi büyüyor: Hayatını kaybedenlerin sayısı 626'ya yükseldi

Sudan’da kolera salgını nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 626’ya yükseldi. Sudan Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, ülkede toplam kolera vaka sayısının 21 bin 288’e ulaştığı belirtildi.

Abone ol

Yağışlar ve sellerin etkisiyle hızla yayılan kolera salgını, haziran ayından bu yana ülkeyi etkisi altına aldı. Sudanlı yetkililer, 12 Ağustos'ta kolera salgınını resmen ilan etti.

Birleşmiş Milletler İnsani İşler Koordinasyon Ofisi (OCHA), 1 Ekim'de yaptığı açıklamada, 3,4 milyon Sudanlı çocuğun salgın hastalıklardan etkilenme riski altında olduğunu bildirdi.

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), 5 Ekim’de Sudan’a 1,4 milyon doz kolera aşısı gönderildiğini duyurdu. Ancak savaşın devam ettiği Sudan’da, çöken sağlık sistemi salgınların yayılmasını önleyemiyor ve halkın yaşam koşullarını daha da zorlaştırıyor.

Uzmanlar meme kanserinde erken teşhisin tedavi için çok önemli olduğunu belirtiyor Sağlık Ne yediğinizi biliyor musunuz? O markalar ifşa oldu Sağlık 2050'ye kadar gençlerin yaklaşık yüzde 40'ı miyop olabilir Sağlık Yeni "Aile Hekimliği Yönetmeliği" taslağının ayrıntıları sızdı Sağlık