Sağlık Bakanlığı’ndan “Strep-A” uyarısı

Sağlık Bakanlığı, özellikle çocuklar üzerinde etkili olan Strep-A enfeksiyonuyla ilgili vatandaşları uyardı. Enfeksiyonun bulaşıcılığına vurgu yapan Bakanlık, hasta kişilerin antibiyotik tedavisinde 24 saati tamamlamadan iş, okul veya kreşe gitmemesini istedi.

Dünyada etkili olan Strep A enfeksiyonu özellikle çocuklu aileleri tedirgin etti.

Sağlık Bakanlığı, halk arasında "beta" olarak da bilinen Strep-A enfeksiyonuna ilişkin duyuru yayımladı. Duyuruda, hastalığın nasıl bulaştığı, belirtileri, tedavisi gibi bilgilere yer verildi.

Buna göre, Strep-A, hasta kişilerin öksürme ve hapşırmasıyla yayılan damlacıklara maruz kalmak ya da mikrobun yayıldığı yüzeylere dokunduktan sonra elleri yıkamadan ağız, burun veya göz temasıyla bulaşabiliyor.

Hastalığın ana belirtileri arasında ani başlayan ateş, boğaz ağrısı, boyun lenf bezlerinde büyüme, baş ağrısı ve halsizlik bulunuyor. Bazı vakalarda mide bulantısı, karın ağrısı, kusma, vücutta yaygın döküntü, kızarıklık da görülebiliyor.

Strep-A'nın tedavisine erken dönemde başlanması büyük önem taşıyor.
Hekimin önerdiği antibiyotik tedavisiyle tam iyileşme sağlanıyor ve böylelikle olası kötü sonuçların önüne geçiliyor.

Antibiyotik tedavisinin 24 saatinden sonra bulaştırıcılık sona eriyor. Sağlık Bakanlığı da bu konuda aileleri ve vatandaşları uyarıyor. Hasta kişilerin, antibiyotik tedavisinde 24 saati tamamlamadan iş, okul veya kreşe kesinlikle gitmemesi gerekiyor.

Çocuk Diyabet hastalığında ne yapmalı? Sağlık "SMA Bilim Kurulu 31 Ocak'ta toplanacak" Sağlık Aziz Sancar’ın keşfi kansere umut Sağlık DMD hastaları tedavi için bir umut istiyorlar Sağlık THY'den otizmli yolculara rapor şartı Sağlık Güneş kremi alırken dikkat! Sağlık Güneş çarpmalarına dikkat! Sağlık Keneyi hafife almayın! Sağlık Havuzlarda ana bakımların tam zamanı Sağlık Sıcaklar arttı kan stokları azaldı! Sağlık Sıcak havalarda enfeksiyonlardan nasıl korunulur? Sağlık Lazerle "ben" aldırmak isteyenler dikkat Sağlık