Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu'ndan "maymun çiçeği virüsü" açıklaması

Demokratik Kongo Cumhuriyeti’nden sonra Afrika ülkelerinde yayılan maymun çiçeği virüsüne ilişkin Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu’ndan açıklama geldi. Maymun çiçeği ve Kovid-19 ile ilgili gelişmelerin takip edildiğini söyleyen Memişoğlu, "Şu anda herhangi bir alarm durumumuz söz konusu değil." dedi.

Abone ol

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, medya kuruluşlarının Ankara temsilcileriyle bir araya geldi. Bakan Kemal Memişoğlu, tanışma buluşmasında, Bakanlık tarafından yürütülen projeler ve yol haritası hakkında bilgi verdi.

Medya temsilcilerinin sorularını yanıtlayan Bakan Kemal Memişoğlu, Kovid-19 salgını döneminde dünyada 2 senede 6 milyon kişinin hayatını kaybettiğini, dolaşım hastalıklarından ise her yıl 17 milyon kişinin yaşamını yitirdiğini belirtti.

"ALARM DURUMUMU SÖZ KONUSU DEĞİL"

Bir soru üzerine Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, "Maymun çiçeği ve Kovid-19 ile ilgili gelişmeleri takip ediyoruz. Ancak şu anda herhangi bir alarm durumumuz söz konusu değil." bilgisini paylaştı.

Bu virüs dünya genelinde yayılmaya devam ediyor! Sağlık Uyumadan önce mutlaka bu haberi okuyun! Sağlık Tatil yapacaklar dikkat! Lejyonella hastalığı sizi bulabilir Sağlık Bu virüsten hayatını kaybedenlerin sayısı 8'e yükseldi! Sağlık