Maymun Çiçeği virüsü Türkiye'de görüldü mü?

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Afrika'da hızla yayılan maymun çiçeği virüsü nedeniyle küresel acil durum ilan etti. Peki Maymun Çiçeği virüsü Türkiye'de görüldü mü?

Abone ol

Afrika Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi de bu salgını “çok yüksek riskli bir olay” olarak nitelendirmişti. Bilim insanları, maymun çiçeği virüsünün yayılma sürecini, HIV’in ilk zamanlarına benzetiyor. Peki, Türkiye’de maymun çiçeği virüsü vakası görüldü mü?

Geçmişte Türkiye'de maymun çiçeği virüsü vakaları tespit edilmişti ve bu hastalar gerekli izolasyon önlemleriyle tedavi altına alınmıştı. Ancak Sağlık Bakanlığı, 2024 yılı içinde Türkiye'de herhangi bir yeni vaka tespit edilmediğini ve gerekli önlemlerin alındığını açıkladı.

9 Ağustos 2024'te yayımlanan son rapora göre, Ocak 2024'ten 8 Ağustos 2024'e kadar 13 Afrika ülkesinde 2.822 kişi maymun çiçeği virüsüne yakalandı, 14.719 şüpheli vaka kaydedildi. Bu virüs nedeniyle, 511'i Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde olmak üzere toplamda 517 kişi hayatını kaybetti.

Dünya bu tehlikeyle karşı karşıya! Maymun çiçeği virüsü nedir? Sağlık Dünya Sağlık Örgütü küresel acil durum ilan etti Sağlık Bakan Memişoğlu'ndan "maymun çiçeği virüsü" açıklaması Sağlık Bu virüs dünya genelinde yayılmaya devam ediyor! Sağlık