Kovid-19'un yeni varyantı hızla yayılıyor! İşte yeni belirtileri...

Kovid-19'un üzerinden yıllar geçmesine rağmen yeni varyantlar ortaya çıkmaya devam ediyor. Son varyant, hastanelerde yoğunluk yarattı. Uzmanlar, yeni varyantın semptomlarını listeledi.

Abone ol

Kovid-19'un dünya çapında ölümlere neden olmasının üzerinden yaklaşık 4 yıl geçmesine rağmen virüs hâlâ mutasyon geçiriyor. Bu mutasyonlar yeni varyantların oluşmasına neden oluyor. Son çıkan varyant, "Pandemi günleri geri mi geliyor?" endişesini yarattı.

İngiltere'de yeni bir Kovid-19 varyantı hızla yayılıyor. KP.3 olarak adlandırılan bu varyant, topluca FLiRT olarak bilinen yeni bir Kovid-19 varyant grubunun bir parçası. GB News'in haberine göre, bu grup 2023'ün sonunda ortaya çıkan ve 2024'ün başlarında İngiltere'deki vakaların yaklaşık yüzde 60'ını oluşturan JN.1 varyantının bir alt soyudur.

Şu anda KP.3'ün önceki varyantlardan daha şiddetli olduğuna dair bir kanıt yok. Ancak, hızla yayılması aşı veya geçmiş enfeksiyonla sağlanan bağışıklığın azalmakta olduğu korkusunu doğuruyor. Son verilere göre, İngiltere'de geçtiğimiz hafta hastane başvuruları yüzde 24 arttı.

YENİ VARYANTIN BELİRTİLERİ

C Sözcüsü Rosa Norman'a göre, KP.3 semptomları arasında ateş veya titreme öne çıkıyor. Diğer semptomlar şunlardır:

Öksürük
Boğaz ağrısı
Tıkanıklık veya burun akıntısı
Baş ağrısı
Kas ağrıları
Nefes almada zorluk
Yorgunluk
Yeni tat veya koku kaybı
"Beyin sisi" (daha az uyanık ve farkında hissetme)
Gastrointestinal semptomlar (mide rahatsızlığı, hafif ishal, kusma)

EĞER BU BELİRTİLER SİZDE VARSA...

Uzmanlara göre, sizde veya çocuğunuzda semptomlar varsa evde kalmalı ve diğer insanlarla temastan kaçınmalısınız. Aşı olduğunuzdan emin olun: Aşılar, grip ve Kovid-19'dan kaynaklanan ciddi hastalıklara ve hastaneye yatışlara karşı en iyi savunma olmaya devam ediyor. Bu nedenle, 75 yaş üstü, bağışıklık sistemi zayıf olanlar ve çocuklar için Kovid-19 aşısı büyük önem taşıyor.

Bu üründen uzak durun! O ülkede 5 kişi hastaneye kaldırıldı Sağlık Evimizdeki tehlike! Uzmanlar uyarıyor Sağlık Sağlık Bakanı Fahrettin Koca duyurdu! Sağlık Ölüm ve ölüm nedenleri istatistikleri açıklandı Sağlık