Her Derde Deva! Sindirim Sisteminden Cilt Sağlığına Kadar Tam Bir Antioksidan Deposu!

Canlı rengiyle göz kamaştıran, ekşi tadıyla damakta tat bırakan Kızılcık, bin derde derman oluyor. Kızılcığı isteyen kurutarak, isteyen yemeklerde, isteyen meyve suyu olarak tüketiyor. Faydaları ise saymakla bitmez. İşte, diyetisyen Muhammet Nurullah Şahin kızılcıkla ilgili önemli bilgiler verdi.

Haberin devamı için tıklayınız

Antioksidanlar açısından zengindir: Kızılcık, hücreleri serbest radikallerin neden olduğu hasardan korumaya yardımcı olur, özellikle flavonoidler ve polifenollerle doludur. Antioksidanların kronik hastalık riskini azaltmada ve genel sağlığı desteklemede rol oynadığına düşünülmektedir.