Dünya genelinde artan: Tip 2 diyabet nedir? Tip 2 diyabet tedavisi var mı ve en sık kimlerde görülür?

Son yıllara ciddi bir oranda görüne Tip 2 diyabet geleceğin hastalıkları arasında yer alıyor. Bilim insanlarını bile korkutan bu hastalık hakkında bilmeniz gerekenleri sizler için derledik. Peki Tip 2 diyabet nedir? Tip 2 diyabet tedavisi var mı ve en sık kimlerde görülür?

Abone ol

Dünya genelinde artan sağlıksız beslenme ve kilo artışıyla, Tip 2 Diyabetli hasta sayılarında da yüksek bir artış gözlenmektedir . Küresel olarak birçok hastalığı geride bırakan Tip 2 diyabetle nasıl baş edileceğini derledik. 

TİP 2 DİYABET NEDİR ve KİMLERDE GÖRÜLÜR?

Tip 2 Diyabet en sık rastlanan diyabet formudur. Tip 2 diyabette vücut yeterince insülin üretemez veya vücut hücreleri insülinin etkilerine karşı dirençli hale gelmiştir. Çoğunu fazla kilolu veya obezlerin oluşturduğu tip 2 diyabet genelde yetişkinlerde görülür.

Tip 2 diyabetin en genel semptomu kan glukoz düzeyinin gereğinden çok yüksek olmasıdır.

Tip 2 diyabet gereğinden fazla susama gereğinden fazla idrara çıkma ve çok çabuk yorulma gibi semptomlara da sebep olabilir.

TİP 2 DİYABET KİMLERDE GÖRÜLÜR, TEDAVİSİ VAR MIDIR ?

Tip 2 Diyabet önceleri yetişkin hastalığı olarak bilinse de sağlıksız beslenme ve abozitenin arttığı bugünlerde görülme yaşı gittikçe düşmüştür. Tip 2 Diyabet için genel risk faktörleri obezite, sağlıksız beslenme ,hareketsiz yaşam, yüksek tansiyon ve aile öyküsünde Tip 2 Diyabet geçmişinin oluşudur.  

Tip 2 diyabetin kesin bir tedavisi yoktur .Uygun bir diyet ve egzersiz programı hastalıkla baş etmeye yardımcı olur ancak diyet ve egzersizin yeterli olmadığı durumlarda insülin takviyesi veya ilaç kullanımı gereklidir.

Tip 2 Diyabette gerekli diyet ve egzersiz programı uygulanmadığında ve tedavi edilmediğinde ciddi sağlık sorunlarına yol açan bir hastalıktır. 

Böbrek sağlığını tehdit eden sessiz bela! Sağlık Elektronik sigaralar zehir saçıyor! Yurt Arı sokması ölümcül olabilir mi? Sağlık Her gün limon kabuğu yerseniz ne olur? Sağlık