Batı Nil Virüsü alarmı: Sağlık Bakanlığı 2024 vakalarını duyurdu

Son dakika haberi... Sağlık Bakanlığı, Batı Nil Virüsü enfeksiyonu ile ilgili bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, 2024 yılında 6 kişide virüsün tespit edildiği bildirildi.

Abone ol

Sağlık Bakanlığı, "Ülkemizde 2010 yılından bu yana görülen Batı Nil Virüsü Enfeksiyonu, 2024 yılı itibarıyla 6 kişide tespit edilmiştir. Hastalarımızın takip ve tedavileri devam etmektedir" ifadelerine yer verdi.

Bakanlık, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada şu bilgilere yer verdi:

"Batı Nil Virüsü Enfeksiyonu, virüsü taşıyan sivrisineklerin sokmasıyla bulaşan viral bir hastalıktır. Hastalık genelde mevsimsel olup yaz boyunca ve sonbaharın erken dönemlerinde görülmektedir. Hastalık, kişiden kişiye doğrudan bulaşmamaktadır. 

Ülkemizde 2010 yılından itibaren görülen Batı Nil Virüsü Enfeksiyonu 2024 yılında 6 kişide tespit edilmiştir. Hastalarımızın takip ve tedavilerine devam edilmektedir.

Bakanlığımızca gerekli çalışmalar yürütülmekte ve süreç hassasiyetle takip edilmektedir.

Güncel gelişmeler kamuoyunun bilgisine sunulacaktır."

Sağlık Bakanı'ndan maymun çiçeği açıklaması Sağlık Dünyanın en sağlık yiyecekleri belli oldu! İşte şaşıracağınız o liste Sağlık O ülkede maymun çiçeği alarmı Sağlık Maymun çiçeği virüsü Türkiye'de yok: Prof. Dr. Özlü'den kritik bilgiler Sağlık